Your Cart

Alcohol promillage berekenen: EASY!

Welkom bij ons artikel over het berekenen van promillage. In Nederland is het belangrijk om te weten hoeveel alcohol je op hebt als je de weg op gaat. Het kan namelijk een strafbaar feit zijn om met te veel alcohol op te rijden. Maar hoe bereken je precies je promillage en wat betekent dat? Wij leggen het uit!

Wat is promillage?

Promillage is een term die gebruikt wordt om het alcoholgehalte in het bloed aan te geven. Het wordt uitgedrukt in grammen alcohol per liter bloed. In Nederland is het wettelijk toegestaan om maximaal 0,5 promille in het bloed te hebben als je deelneemt aan het verkeer. Dit komt neer op ongeveer twee glazen alcohol voor mannen en één glas voor vrouwen.

Promillage berekenen: Gebruik onze calculator!

Wil je snel en gemakkelijk je promillage berekenen? Gebruik dan onze handige promillage calculator! Vul hieronder de gevraagde gegevens in en bereken eenvoudig je promillage.

De calculator is niet verantwoordelijk! dit is een simpele calculatie die niet in acht neemt; geslacht, lichaamgewicht, etc. Als je toch gaat rijden onder invloed success je bent een clown & NPC.

Promillage berekenen

Om je promillage te berekenen zijn er verschillende factoren van belang. Allereerst is de hoeveelheid alcohol die je drinkt van belang. Daarnaast spelen je gewicht, geslacht en de tijd waarin je de alcohol drinkt een rol. Ook de tijd tussen het laatste drankje en het moment van meting is belangrijk.

Om je promillage te berekenen kun je gebruik maken van verschillende online rekenmodules. Deze modules houden rekening met de verschillende factoren die van belang zijn bij het berekenen van je promillage.

Wat zijn de risico’s van te veel alcohol?

Het is niet alleen strafbaar om met te veel alcohol op deel te nemen aan het verkeer, het kan ook gevaarlijk zijn. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je reactievermogen en coördinatievermogen afnemen. Hierdoor neemt de kans op een ongeluk toe. Daarnaast heeft alcohol een negatieve invloed op je gezondheid, zeker als je regelmatig te veel drinkt.

Conclusie

Het is belangrijk om te weten hoeveel alcohol je op hebt als je deelneemt aan het verkeer. Het berekenen van je promillage kan hierbij helpen. Er zijn verschillende factoren die van belang zijn bij het berekenen van je promillage, zoals de hoeveelheid alcohol die je drinkt, je gewicht, geslacht en de tijd waarin je de alcohol drinkt. Het is niet alleen strafbaar om met te veel alcohol op te rijden, maar ook gevaarlijk. Zorg er daarom voor dat je altijd nuchter achter het stuur zit.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto