Your Cart

Het snuiven van Oxazepam: kan het wel of niet?

Oxazepam is een medicijn dat voorgeschreven wordt bij angststoornissen, slapeloosheid en spierkrampen. Maar kan je Oxazepam eigenlijk snuiven? Het antwoord is simpel: ja, het is mogelijk om Oxazepam te snuiven. Echter, het is niet aan te raden en heeft geen voordelen ten opzichte van normale inname. Hieronder bespreken we waarom.

Snuiven versus slikken

Als je Oxazepam slikt, dan komt het medicijn in je maag terecht. Daar wordt het afgebroken en opgenomen in je bloedbaan. Het duurt dan wel wat langer voordat het medicijn werkt, maar je lichaam kan het op een veilige manier verwerken. Wanneer je Oxazepam snuift, komt het medicijn direct in je neusslijmvlies terecht en wordt het snel opgenomen in je bloedbaan. Dit kan een heftige en onvoorspelbare reactie veroorzaken.

Nadelen van snuiven

Het snuiven van Oxazepam heeft een aantal nadelen. Allereerst kan het je neusslijmvlies beschadigen, wat kan leiden tot ontstekingen of zelfs een afstervend neusslijmvlies. Daarnaast is de werking van Oxazepam als je het snuift minder voorspelbaar dan wanneer je het slikt. Het kan een heftigere reactie veroorzaken dan gewenst, met vervelende bijwerkingen als gevolg. Bovendien heeft het snuiven van medicijnen altijd extra gezondheidsrisico’s, omdat je lichaam er niet op gebouwd is om stoffen via de neus binnen te krijgen.

Conclusie

Hoewel het mogelijk is om Oxazepam te snuiven, raden wij het niet aan. Het heeft geen voordelen ten opzichte van normale inname en brengt extra gezondheidsrisico’s met zich mee. Wil je Oxazepam gebruiken, doe dat dan altijd volgens de voorschriften van je arts en slik het medicijn met water. Twijfel je of het medicijn op de juiste manier werkt? Neem dan contact op met je huisarts of apotheker.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto