Your Cart

Is Diphenhydramine in Nederland verboden?

Diphenhydramine, ook bekend onder de naam Dramamine, is een op doktersrecept verkrijgbaar geneesmiddel tegen reisziekte. Het middel wordt in Nederland niet veel meer gebruikt en diverse apothekers gaven aan dat het waarschijnlijk niet meer verkocht wordt.

Bijwerkingen van Diphenhydramine

Diphenhydramine heeft bij hoge doseringen visuele en auditieve hallucinaties als bijwerking. Hierdoor is het middel in Amerika populair als tripmiddel. Echter, bij overdoseringen kunnen er ernstige complicaties optreden, zoals hartfalen, toevallen en psychosen. Ook zijn er in de literatuur dodelijke complicaties vermeld. Bij 10 pillen van 50 mg zijn trips tot 30 uur gemeld, wat lichamelijk en geestelijk slopend kan zijn.

Risico’s van Diphenhydramine

Diphenhydramine is in Nederland niet verboden, maar het wordt sterk afgeraden om het te gebruiken als drug om te trippen. Hoge doseringen zijn namelijk riskant en kunnen ernstige complicaties veroorzaken. Daarnaast kan het middel gevaarlijk zijn voor kleine kinderen, die zelfs aan tamelijk geringe doseringen kunnen overlijden.

Veiliger alternatieven

Als je toch wilt trippen, zijn er veiliger en prettiger middelen beschikbaar dan Diphenhydramine. Zo kan je bijvoorbeeld paddo’s of Salvium in een smart shop kopen. Het is echter belangrijk om je te realiseren dat ook deze middelen risico’s met zich meebrengen en het verstandig is om je goed te informeren voordat je iets gebruikt.

Conclusie

Diphenhydramine is in Nederland niet verboden, maar wordt sterk afgeraden om te gebruiken als drug om te trippen. Bij hoge doseringen kunnen er ernstige complicaties optreden en het middel kan gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. Er zijn veiliger alternatieven beschikbaar, zoals paddo’s en Salvium, maar ook deze middelen brengen risico’s met zich mee. Wees daarom altijd voorzichtig en informeer jezelf goed voordat je iets gebruikt.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto