Maak je je zorgen over een mogelijke overdosis coke? Zo merk je het op!

Als je een te hoge dosis cocaïne neemt, zijn de gevolgen zeer voelbaar. Het is belangrijk om te weten hoe je een mogelijke overdosis kunt herkennen om tijdig actie te kunnen ondernemen. Hieronder lees je welke symptomen kunnen optreden.

Bonkende hartkloppingen en verkramping van spieren

Bij een overdosis coke kunnen bonkende hartkloppingen optreden in een hoog ritme. Ook kunnen je spieren verkrampen, waarbij de zogenaamde ‘kaakklem’ kan optreden.

Ademhalingsproblemen en opgefoktheid

De ademhaling kan bemoeilijkt worden door te ‘strak’ staande ademhalingspieren. Daarnaast kun je heel erg opgefokt raken, mogelijk met angst en paniek. Niet zelden treedt daarbij een aanval van paranoia op. Andere wanen zijn ook mogelijk.

Acute gezondheidsproblemen

Een te hoge dosering cocaïne kan leiden tot acute gezondheidsproblemen. Zo kun je een acute hersenbloeding krijgen of een maagbloeding. Ook kan het hart door de hoge dosering cocaïne een geweldige optater krijgen. De kans op een acuut hartfalen is groot.

Actie ondernemen bij vermoeden van overdosis

Als je vermoedt dat je een te hoge dosis cocaïne hebt genomen en je ervaart bovengenoemde symptomen, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Bel direct het alarmnummer (112) en vertel wat er aan de hand is. Blijf rustig en geef zo duidelijk mogelijk aan wat je voelt en waar je bent. Zorg dat je in een veilige omgeving bent en blijf bij bewustzijn tot de ambulance arriveert. Onthoud dat je nooit te laat bent om hulp in te schakelen!

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛