Plassen tijdens XTC: wat te doen?

Tijdens het gebruik van XTC kan het voorkomen dat je niet meer kunt plassen, wat voor buik- of rugpijn kan zorgen. In deze blogpost bespreken we verschillende manieren om dit probleem op te lossen en adviseren we over het gebruik van ontspannende middelen.

Waarom kun je niet plassen tijdens XTC?

Tijdens een XTC-trip kunnen spieren strak komen te staan, waardoor de sluitspieren aangespannen blijven en urine niet uit de blaas kan. Dit kan leiden tot buik- of rugpijn.

Waarom zijn alcohol en ketamine geen goed idee?

Hoewel ketamine een verdovend middel is, heeft het doorgaans weinig invloed op spierspanning. Alcohol kan wel spieren ontspannen, maar dit gebeurt doorgaans pas bij hoge doseringen. Het combineren van alcohol en XTC kan bovendien extra risico’s met zich meebrengen.

Wat kun je wel doen?

De beste manier om beter te kunnen plassen tijdens een XTC-trip is om lager te doseren. Bij een dosering van 1 tot 1,5 mg MDMA per kilo lichaamsgewicht heb je wel het ‘love’-effect, maar zo min mogelijk bijwerkingen. Bij hogere doseringen kunnen bijwerkingen als niet kunnen plassen, te hoge spierspanning en slapeloosheid juist de overhand nemen.

Conclusie

Het niet kunnen plassen tijdens een XTC-trip kan vervelend zijn, maar het gebruik van ontspannende middelen als alcohol of ketamine is geen goed idee. Het is beter om lager te doseren en het ‘love’-effect te behouden, terwijl je de bijwerkingen tot een minimum beperkt.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛