Your Cart

Terbinafine en alcohol: Kan je ze combineren?

Terbinafine is een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor schimmelinfecties van de huid, nagels of hoofdhuid. Maar wat als je terbinafine gebruikt en ook alcohol wilt drinken? In deze blogpost bespreken we of deze combinatie veilig is en waar je op moet letten.

Alcohol en medicatie

Alcohol kan de werking van medicijnen beïnvloeden, omdat het invloed heeft op de opname en afbraak van medicatie in het lichaam. Het is daarom altijd belangrijk om voorzichtig te zijn met het combineren van alcohol en medicijnen. Dit geldt ook voor terbinafine.

Terbinafine en alcohol combineren

Volgens Apotheek.nl is het in principe veilig om terbinafine te combineren met alcohol, maar wel met mate. Dit betekent dat je het bij maximaal drie glazen alcohol per dag moet houden en dat je minstens drie uur tussen de inname van terbinafine en het drinken van alcohol moet laten zitten.

Bijwerkingen en alcoholgebruik

Het is ook belangrijk om op te merken dat alcoholgebruik de bijwerkingen van terbinafine kan versterken. Hoewel bijwerkingen op de lever zeldzaam zijn, kunnen maag-darmklachten vaker voorkomen. Als je last hebt van deze bijwerkingen, kan het verstandig zijn om het gebruik van alcohol te vermijden of te verminderen.

Conclusie

Als je terbinafine gebruikt en ook alcohol wilt drinken, is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Volgens Apotheek.nl is het veilig om terbinafine te combineren met alcohol, maar wel met mate. Houd het bij maximaal drie glazen per dag en laat minstens drie uur tussen de inname van terbinafine en het drinken van alcohol zitten. Als je last hebt van bijwerkingen, kan het verstandig zijn om het gebruik van alcohol te verminderen of te vermijden. Als je twijfelt of vragen hebt over het gebruik van terbinafine in combinatie met alcohol, raadpleeg dan altijd je huisarts of apotheker.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto