Waar komt de naam “sos” vandaan?

Cocaïne heeft verschillende bijnamen, waaronder “sos”. Maar waar komt deze naam eigenlijk vandaan? De naam “sos” is afkomstig van het personage “Sosa” uit de film Scarface uit 1983. In de film is Sosa een drugsbaron uit Bolivia die Tony Montana (gespeeld door Al Pacino) voorziet van cocaïne.

De bijnaam “sos” voor cocaïne is vooral populair in Nederland en België, maar ook in andere landen wordt deze naam gebruikt. De populariteit van de naam is waarschijnlijk te danken aan de populariteit van de film Scarface. In de jaren 80 werd de film enorm populair en de naam Sosa werd een begrip in de drugswereld. Sindsdien wordt de naam “sos” gebruikt als codetaal voor cocaïne.

Hoewel de naam “sos” in de drugswereld veel wordt gebruikt, is het belangrijk om te beseffen dat drugsgebruik nooit zonder risico’s is. Cocaïne is een zeer verslavende drug en kan ernstige lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen veroorzaken. Gebruik daarom altijd drugs op een verantwoorde manier en alleen als je goed geïnformeerd bent over de risico’s en gevolgen van drugsgebruik.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛