Wat is 1,4-DMAA? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

1,4-DMAA is een psychoactieve stof die vaak wordt gebruikt als pre-workout supplement. Het heeft stimulerende effecten en wordt vaak gebruikt om energie en focus te verhogen tijdens fysieke activiteiten. Omdat 1,4-DMAA een krachtig middel is, is het belangrijk om goed te begrijpen hoe het werkt, hoe het moet worden gedoseerd en welke bijwerkingen kunnen optreden.

In dit artikel lees je alles over 1,4-DMAA, van de duur van het effect tot de juiste dosering en de mogelijke bijwerkingen.

Wat is 1,4-DMAA?

1,4-DMAA, of 1,4-dimethylamylamine, is een synthetische verbinding die structureel lijkt op efedrine en amfetamine. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld als een neusverwijder en als behandeling voor astma, maar wordt nu voornamelijk gebruikt als pre-workout supplement.

Het wordt vaak gevonden in pre-workout supplementen omdat het energie en focus kan verhogen en vermoeidheid kan verminderen. 1,4-DMAA heeft ook een euforisch effect, wat kan bijdragen aan de motivatie tijdens het sporten.

Duur van 1,4-DMAA

De duur van 1,4-DMAA is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de dosering, de persoon en de manier waarop het wordt ingenomen. Over het algemeen duurt het effect van 1,4-DMAA tussen de 3 en 5 uur.

Dosering van 1,4-DMAA

De juiste dosering van 1,4-DMAA is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gewicht van de persoon en de gevoeligheid voor de stof. Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 100 mg per dag in te nemen. Hogere doseringen kunnen leiden tot bijwerkingen en gezondheidsrisico’s.

Effecten van 1,4-DMAA

1,4-DMAA heeft verschillende effecten op het lichaam. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende effecten:

 • Verhoogde energie: 1,4-DMAA kan de energie verhogen door de bloeddruk en hartslag te verhogen.
 • Verbeterde focus: Het kan helpen om de focus te verbeteren door het stimuleren van de neurotransmitters in de hersenen.
 • Verminderde vermoeidheid: 1,4-DMAA kan helpen om vermoeidheid te verminderen, wat kan leiden tot betere prestaties tijdens het sporten.
 • Euforisch gevoel: Sommige mensen ervaren een euforisch gevoel na het innemen van 1,4-DMAA.

Bijwerkingen van 1,4-DMAA

Hoewel 1,4-DMAA enkele positieve effecten kan hebben, zijn er ook verschillende bijwerkingen waarvan men op de hoogte moet zijn voordat men het gebruikt.

Hieronder staan enkele mogelijke bijwerkingen van 1,4-DMAA:

 • Verhoogde bloeddruk: 1,4-DMAA kan de bloeddruk verhogen, wat kan leiden tot gezondheidsrisico’s zoals beroertes en hartaanvallen.
 • Verhoogde hartslag: Het kan de hartslag verhogen, wat kan leiden tot hartproblemen en onregelmatigheden in het hartritme.
 • Hoofdpijn: Sommige mensen ervaren hoofdpijn na het innemen van 1,4-DMAA.
 • Misselijkheid: Het kan misselijkheid en braken veroorzaken.
 • Angst: 1,4-DMAA kan angst en nervositeit veroorzaken, vooral bij hogere doseringen.
 • Slaapproblemen: Het kan leiden tot slaapproblemen en slapeloosheid.

Het is belangrijk om te onthouden dat 1,4-DMAA een krachtige stof is en dat de bijwerkingen ernstig kunnen zijn. Het is altijd aan te raden om een arts te raadplegen voordat je 1,4-DMAA gebruikt.

FAQs

 1. Is 1,4-DMAA legaal? In sommige landen is 1,4-DMAA verboden, terwijl het in andere landen legaal is. Het is belangrijk om de wetgeving in jouw land te raadplegen voordat je het gebruikt.

 2. Hoe moet ik 1,4-DMAA innemen? 1,4-DMAA wordt vaak gevonden in pre-workout supplementen en kan in pil- of poedervorm worden ingenomen. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en niet meer dan de aanbevolen dosering in te nemen.

 3. Kan ik 1,4-DMAA gebruiken als ik zwanger ben? Het wordt afgeraden om 1,4-DMAA te gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft, omdat de effecten op de foetus of baby niet bekend zijn.

Conclusie

1,4-DMAA is een krachtige stof die wordt gebruikt als pre-workout supplement vanwege de energie- en focusverhogende effecten. Het is belangrijk om te begrijpen hoe het werkt, hoe het moet worden gedoseerd en welke bijwerkingen kunnen optreden voordat je het gebruikt.

Hoewel 1,4-DMAA enkele voordelen kan hebben, zijn er ook verschillende bijwerkingen waarvan men op de hoogte moet zijn. Het is altijd aan te raden om een arts te raadplegen voordat je het gebruikt, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. Gebruik het alleen zoals voorgeschreven en niet meer dan de aanbevolen dosering.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛