Wat is 2C-B? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

2C-B is een synthetische drug die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden in de uitgaansscene. Het wordt vaak verkocht als een pil of poeder en heeft vergelijkbare effecten als andere psychedelische drugs, zoals LSD en paddo’s. In dit artikel gaan we dieper in op wat 2C-B is, de duur van de effecten, doseringen, de effecten en bijwerkingen.

Wat is 2C-B?

2C-B is een synthetische drug die werd ontwikkeld in de jaren 70 van de vorige eeuw. Het werd oorspronkelijk gebruikt als een experimenteel medicijn voor de behandeling van hoofdpijn en andere medische aandoeningen, maar het werd al snel populair als recreatieve drug vanwege de psychedelische effecten.

Het wordt vaak verkocht als pil, capsule of poeder en kan oraal worden ingenomen of worden gesnoven. De drug wordt meestal geproduceerd in clandestiene laboratoria en de zuiverheid kan variëren. Het is dan ook belangrijk om altijd op te passen met het gebruik van 2C-B en het alleen te kopen bij betrouwbare bronnen.

Duur van de effecten

De effecten van 2C-B kunnen ongeveer 4 tot 6 uur duren. Dit kan echter variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dosering, de manier waarop het wordt ingenomen en de gevoeligheid van de persoon.

Doseringen

De dosering van 2C-B kan variëren van 10 tot 30 milligram, afhankelijk van de gewenste effecten. De meest voorkomende dosering voor recreatief gebruik ligt tussen de 15 en 20 milligram.

Het is belangrijk om op te passen met de dosering van 2C-B, aangezien hogere doseringen kunnen leiden tot ernstige bijwerkingen en zelfs de dood. Het is ook belangrijk om te weten dat de dosering van 2C-B sterk kan verschillen van persoon tot persoon en dat het daarom belangrijk is om te beginnen met een lagere dosering en langzaam op te bouwen.

Effecten

De effecten van 2C-B kunnen sterk variëren, afhankelijk van de dosering en de persoon. Over het algemeen wordt 2C-B beschouwd als een mildere psychedelische drug dan bijvoorbeeld LSD of paddo’s. Enkele van de meest voorkomende effecten zijn:

 • Versterkte kleuren en visuele hallucinaties
 • Gevoelens van euforie en verbondenheid
 • Verhoogde seksuele gevoeligheid en opwinding
 • Veranderingen in de perceptie van tijd en ruimte
 • Veranderde zintuiglijke waarneming
 • Veranderingen in de manier waarop muziek klinkt

Bijwerkingen

Hoewel 2C-B over het algemeen als een relatief veilige drug wordt beschouwd, zijn er ook bijwerkingen waarmee rekening moet worden gehouden. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid en overgeven
 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Angst en paranoia
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Hallucinaties en delirium

Het is belangrijk om te weten dat de bijwerkingen van 2C-B sterk kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat het belangrijk is om op te passen met het gebruik van deze drug.

FAQs

 1. Is 2C-B legaal? 2C-B is illegaal in de meeste landen, waaronder Nederland. Het staat op de lijst van verboden middelen en het bezit, de verkoop en de productie ervan is strafbaar.

 2. Is 2C-B verslavend? Er is geen bewijs dat 2C-B fysiek verslavend is, maar het kan wel psychologisch verslavend zijn vanwege de plezierige effecten die het kan hebben.

 3. Is 2C-B veilig om te gebruiken? Hoewel 2C-B over het algemeen als een relatief veilige drug wordt beschouwd, zijn er ook bijwerkingen waarmee rekening moet worden gehouden. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn met het gebruik van 2C-B en alleen te kopen bij betrouwbare bronnen.

Conclusie

2C-B is een psychedelische drug die steeds populairder wordt in de uitgaansscene. Het is belangrijk om te weten wat het is, hoe het werkt, de doseringen, de effecten en bijwerkingen voordat je het gebruikt. Hoewel het over het algemeen als een relatief veilige drug wordt beschouwd, zijn er ook risico’s verbonden aan het gebruik ervan. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn en het alleen te kopen bij betrouwbare bronnen.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛