Wat is 2C-D-5-EtO? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

2C-D-5-EtO is een synthetische verbinding die behoort tot de 2C-familie van psychedelische fenethylaminen. Het is een chemische modificatie van 2C-D, waarbij een ethoxygroep op de vijfde positie van het fenylring wordt geplaatst. Deze aanpassing kan de effecten van de stof veranderen. 2C-D-5-EtO is niet erg bekend bij het grote publiek, maar het wordt wel gebruikt in onderzoek naar psychedelica en heeft enige populariteit onder psychonauten. In dit artikel zullen we meer informatie geven over wat 2C-D-5-EtO is, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is 2C-D-5-EtO?

2C-D-5-EtO is een synthetische verbinding die behoort tot de 2C-familie van psychedelische fenethylaminen. Het is een modificatie van 2C-D, waarbij een ethoxygroep op de vijfde positie van het fenylring wordt geplaatst. De volledige chemische naam is 2-(2,5-dimethoxy-4-ethoxyphenyl) ethanamine. Het is een kristallijne stof die in poedervorm wordt verkocht. Het wordt niet als een legale substantie beschouwd in veel landen.

Duur van 2C-D-5-EtO

De duur van 2C-D-5-EtO varieert afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid. Over het algemeen wordt de duur van 2C-D-5-EtO geschat op 6 tot 8 uur. Het effect van de stof kan langzaam opkomen, maar het kan ook snel beginnen. Over het algemeen zijn de effecten na ongeveer 30 tot 60 minuten merkbaar.

Dosering van 2C-D-5-EtO

De dosering van 2C-D-5-EtO varieert afhankelijk van de individuele gevoeligheid en het gewenste effect. De aanbevolen dosering voor beginners is 10-20 mg, terwijl meer ervaren gebruikers tot 30-40 mg kunnen nemen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de dosering van 2C-D-5-EtO potentieel gevaarlijk kan zijn en dat het gebruik ervan alleen onder gecontroleerde omstandigheden moet plaatsvinden.

Effecten van 2C-D-5-EtO

De effecten van 2C-D-5-EtO kunnen sterk variëren afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid. Over het algemeen wordt de stof beschreven als minder intens dan andere psychedelica zoals LSD of psilocybine, maar het kan nog steeds een sterk effect hebben op de perceptie, stemming en gedachten.

De effecten kunnen zich uiten in visuele en auditieve hallucinaties, veranderingen in de waarneming van tijd en ruimte, en gevoelens van euforie, verbondenheid en creativiteit. Sommige gebruikers melden ook een verhoogde gevoeligheid voor kleur en muziek.

Bij hogere doseringen kan 2C-D-5-EtO ook gepaard gaan met negatieve effecten zoals paranoia, angst en verwarring. Het is belangrijk om te onthouden dat de effecten van 2C-D-5-EtO onvoorspelbaar kunnen zijn en dat het gebruik ervan alleen onder gecontroleerde omstandigheden moet plaatsvinden.

Bijwerkingen van 2C-D-5-EtO

Net als bij andere psychedelica kunnen de bijwerkingen van 2C-D-5-EtO sterk variëren afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

  • Misselijkheid
  • Verhoogde hartslag en bloeddruk
  • Verwijde pupillen
  • Verhoogde lichaamstemperatuur
  • Veranderingen in de eetlust

Het is ook belangrijk om op te merken dat 2C-D-5-EtO kan worden geassocieerd met psychologische risico’s, zoals angst, paranoia en paniekaanvallen. Het gebruik ervan moet alleen onder gecontroleerde omstandigheden plaatsvinden, met voldoende ondersteuning en in een veilige omgeving.

Veelgestelde vragen over 2C-D-5-EtO

  1. Is 2C-D-5-EtO legaal? 2C-D-5-EtO wordt niet als een legale substantie beschouwd in veel landen, waaronder Nederland.

  2. Wat zijn de effecten van 2C-D-5-EtO? De effecten van 2C-D-5-EtO kunnen variëren afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid, maar kunnen bestaan uit visuele en auditieve hallucinaties, veranderingen in de waarneming van tijd en ruimte, en gevoelens van euforie, verbondenheid en creativiteit.

  3. Wat zijn de bijwerkingen van 2C-D-5-EtO? De bijwerkingen van 2C-D-5-EtO kunnen variëren afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid, maar kunnen bestaan uit misselijkheid, verhoogde hartslag en bloeddruk, verwijde pupillen, verhoogde lichaamstemperatuur en veranderingen in de eetlust. Er kunnen ook psychologische risico’s zijn, zoals angst, paranoia en paniekaanvallen.

Conclusie

2C-D-5-EtO is een synthetische verbinding die behoort tot de 2C-familie van psychedelische fenethylaminen. Het is een modificatie van 2C-D, waarbij een ethoxygroep op de vijfde positie van het fenylring wordt geplaatst. Het wordt niet als een legale substantie beschouwd in veel landen en het gebruik ervan moet alleen onder gecontroleerde omstandigheden plaatsvinden.

De effecten van 2C-D-5-EtO kunnen sterk variëren afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid, maar kunnen bestaan uit visuele en auditieve hallucinaties, veranderingen in de waarneming van tijd en ruimte, en gevoelens van euforie, verbondenheid en creativiteit. Er kunnen echter ook negatieve bijwerkingen zijn, zoals misselijkheid, verhoogde hartslag en bloeddruk, verwijde pupillen, verhoogde lichaamstemperatuur en veranderingen in de eetlust, evenals psychologische risico’s zoals angst, paranoia en paniekaanvallen.

Als je overweegt om 2C-D-5-EtO te gebruiken, is het belangrijk om de risico’s en bijwerkingen te begrijpen en om alleen te gebruiken onder gecontroleerde omstandigheden, met voldoende ondersteuning en in een veilige omgeving. Het is ook belangrijk om op te merken dat het gebruik van 2C-D-5-EtO niet legaal is in veel landen en dat je de wetgeving in jouw land moet begrijpen voordat je het gebruikt.

Als je vragen hebt over 2C-D-5-EtO, neem dan contact op met een gekwalificeerde gezondheidswerker of drugsspecialist voor meer informatie.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛