Wat is 2C-iP? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

2C-iP is een psychoactieve stof die behoort tot de klasse van fenethylaminen. Deze stof heeft vergelijkbare effecten als andere psychedelica zoals LSD en psilocybine. 2C-iP is een relatief nieuwe stof en er is nog niet veel bekend over de effecten en bijwerkingen op lange termijn. In dit artikel gaan we dieper in op wat 2C-iP precies is, de dosering, duur, effecten en bijwerkingen.

Wat is 2C-iP?

2C-iP is een psychoactieve stof die behoort tot de klasse van fenethylaminen. De stof werd voor het eerst gesynthetiseerd door Alexander Shulgin, een bekende psychonaut en farmacoloog. 2C-iP staat ook wel bekend als “2C-I-NBOMe” en “Nexus”. Het is een stof die vaak wordt gebruikt als recreatieve drug vanwege de hallucinogene effecten.

Dosering van 2C-iP

De dosering van 2C-iP is erg belangrijk, omdat een te hoge dosis kan leiden tot ernstige bijwerkingen en zelfs tot de dood. Het is belangrijk om de dosering zorgvuldig af te wegen en het is aan te raden om een nauwkeurige weegschaal te gebruiken. Hieronder staan de aanbevolen doseringen voor 2C-iP:

 • Licht: 5-10 mg
 • Gemiddeld: 10-20 mg
 • Sterk: 20-30 mg

Duur van 2C-iP

De duur van 2C-iP varieert, afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid. Over het algemeen duurt het effect van 2C-iP tussen de 6 en 10 uur. De piek van het effect treedt meestal op tussen de 2 en 4 uur na inname.

Effecten van 2C-iP

2C-iP heeft vergelijkbare effecten als andere psychedelica, zoals LSD en psilocybine. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende effecten van 2C-iP:

 • Visuele hallucinaties
 • Veranderingen in perceptie van tijd en ruimte
 • Verhoogde creativiteit
 • Veranderde emoties
 • Veranderingen in de gedachtegang

Bijwerkingen van 2C-iP

Hoewel 2C-iP over het algemeen als een relatief veilige stof wordt beschouwd, kunnen er toch bijwerkingen optreden. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van 2C-iP:

 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Verwardheid
 • Angstgevoelens
 • Paranoia
 • Hallucinaties

FAQs

 1. Is 2C-iP legaal? 2C-iP is niet legaal in veel landen waaronde Nederland.
 1. Kan 2C-iP verslavend zijn? Er is nog niet veel bekend over de verslavende eigenschappen van 2C-iP. Het is echter bekend dat veel psychedelica, waaronder 2C-iP, psychologisch verslavend kunnen zijn. Het wordt daarom aanbevolen om 2C-iP alleen onder toezicht van een deskundige te gebruiken en niet te misbruiken.

 2. Wat zijn de langetermijneffecten van 2C-iP? Er is nog niet veel bekend over de langetermijneffecten van 2C-iP. Het is bekend dat sommige psychedelica, zoals LSD, kunnen leiden tot blijvende veranderingen in de perceptie en het gedrag. Het is daarom mogelijk dat 2C-iP ook langetermijneffecten heeft. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat er meer onderzoek nodig is om de langetermijneffecten van 2C-iP te begrijpen.

 3. Is 2C-iP veilig in combinatie met andere drugs? Het wordt ten zeerste afgeraden om 2C-iP te combineren met andere drugs. Dit kan leiden tot onvoorspelbare en potentieel gevaarlijke effecten.

Conclusie

2C-iP is een psychoactieve stof die vergelijkbare effecten heeft als andere psychedelica. Het is belangrijk om de dosering zorgvuldig af te wegen en het is aan te raden om het alleen onder toezicht van een deskundige te gebruiken. Hoewel 2C-iP over het algemeen als een relatief veilige stof wordt beschouwd, kunnen er toch bijwerkingen optreden. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke risico’s en voorzorgsmaatregelen te nemen om de kans op bijwerkingen te verminderen. Meer onderzoek is nodig om de langetermijneffecten van 2C-iP te begrijpen.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛