Wat is 3-CPM? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

3-CPM is een stof die vaak wordt gebruikt in de medische wereld als een bronchodilatator. Dit betekent dat het wordt gebruikt om de luchtwegen te verwijden en de ademhaling te vergemakkelijken bij patiënten met astma, COPD en andere ademhalingsproblemen. Naast het medische gebruik heeft 3-CPM ook recreatieve toepassingen, zoals het verbeteren van de focus en het verhogen van de energie.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op 3-CPM en alles wat je moet weten over de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is 3-CPM?

3-CPM is de afkorting voor 3-(cyclopentylmethoxy)-N-ethylcarbazole-2-carboxamide. Het is een synthetische stof die behoort tot de klasse van carbazolen en chemisch verwant is aan andere stimulerende middelen zoals cafeïne, amfetamine en cocaïne. 3-CPM heeft een stimulerende werking en kan de energie en focus verhogen.

Duur van 3-CPM

De duur van 3-CPM verschilt per persoon en hangt af van verschillende factoren, zoals de dosering, de toedieningsvorm en de individuele gevoeligheid voor de stof. Over het algemeen kan de werking van 3-CPM tussen de 4 en 8 uur duren.

Dosering van 3-CPM

De juiste dosering van 3-CPM hangt af van verschillende factoren, zoals het gewicht, de leeftijd en de individuele gevoeligheid voor de stof. Over het algemeen wordt een dosering van 10-20 mg per dag aanbevolen voor recreatief gebruik. Bij medisch gebruik kan de dosering hoger zijn en moet deze worden voorgeschreven door een arts.

Effecten van 3-CPM

De effecten van 3-CPM kunnen variëren per persoon en hangen af van de dosering en toedieningsvorm. Enkele mogelijke effecten zijn:

 • Verhoogde energie
 • Verbeterde focus en concentratie
 • Verhoogde motivatie en productiviteit
 • Verbeterde ademhaling
 • Verminderde eetlust

Bijwerkingen van 3-CPM

Net als bij andere stimulerende middelen kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van 3-CPM. Enkele mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Hartkloppingen
 • Hoge bloeddruk
 • Angst en nervositeit
 • Slapeloosheid
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Droge mond
 • Verstoorde darmen

FAQs over 3-CPM

 1. Is 3-CPM legaal? Ja, 3-CPM is legaal in de meeste landen. Het wordt echter niet aanbevolen voor recreatief gebruik vanwege de mogelijke bijwerkingen.

 2. Kan 3-CPM verslavend zijn? Er is weinig bekend over de verslavende eigenschappen van 3-CPM. Het wordt echter niet aanbevolen om het regelmatig te gebruiken vanwege de mogelijke bijwerkingen en onbekende langetermijneffecten.

 3. Kan 3-CPM worden gecombineerd met andere stoffen? Het wordt niet aanbevolen om 3-CPM te combineren met andere stimulerende middelen of medicijnen zonder medisch advies. Dit kan leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke interacties.

Conclusie

3-CPM is een synthetische stof die wordt gebruikt als bronchodilatator in de medische wereld en recreatief kan worden gebruikt om de energie en focus te verhogen. Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van 3-CPM gepaard kan gaan met bijwerkingen en dat er weinig bekend is over de langetermijneffecten en verslavende eigenschappen van de stof. Als je overweegt om 3-CPM te gebruiken, is het raadzaam om eerst medisch advies te vragen en de juiste dosering en toedieningsvorm te gebruiken.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛