Wat is 3-HO-PCP? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

3-HO-PCP is een dissociatief middel dat bekend staat om zijn psychedelische effecten en wordt vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden. Dit middel behoort tot de arylcyclohexylaminen-familie en is afgeleid van PCP. Hoewel er nog weinig onderzoek is gedaan naar de effecten en bijwerkingen van 3-HO-PCP, zijn er wel enkele ervaringen bekend van mensen die dit middel hebben gebruikt.

In dit artikel bespreken we wat 3-HO-PCP is, de duur van de effecten, doseringen, effecten en bijwerkingen.

Wat is 3-HO-PCP?

3-HO-PCP is een dissociatief middel dat in de jaren 70 werd ontwikkeld. Dit middel behoort tot de arylcyclohexylaminen-familie, die ook andere dissociatieve middelen omvat zoals PCP, ketamine en MXE.

Het gebruik van 3-HO-PCP leidt tot een veranderde perceptie van tijd en ruimte, wat het middel populair maakt onder recreatieve gebruikers. Daarnaast wordt het middel soms gebruikt in de medische wereld voor pijnbestrijding en sedatie.

Duur van de effecten

De duur van de effecten van 3-HO-PCP varieert van persoon tot persoon. Over het algemeen begint het middel na ongeveer 30 minuten tot 1 uur na inname te werken. De piekeffecten van 3-HO-PCP kunnen tussen de 2 en 4 uur aanhouden, terwijl de totale duur van de effecten kan oplopen tot 8 uur.

Doseringen

De dosering van 3-HO-PCP is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ervaring van de gebruiker en de gewenste effecten. Over het algemeen wordt aanbevolen om met een lage dosering te beginnen en deze geleidelijk te verhogen.

Een lage dosering van 3-HO-PCP ligt tussen de 2 en 5 mg, terwijl een gemiddelde dosering tussen de 5 en 10 mg ligt. Een hoge dosering kan variëren tussen de 10 en 20 mg, hoewel dit niet wordt aanbevolen voor onervaren gebruikers.

Effecten

De effecten van 3-HO-PCP worden vaak omschreven als psychedelisch en dissociatief. Gebruikers melden vaak een gevoel van rust en ontspanning, terwijl anderen juist meer energie en creativiteit ervaren. Andere effecten van 3-HO-PCP kunnen zijn:

 • Veranderingen in perceptie van tijd en ruimte
 • Hallucinaties en visuele veranderingen
 • Euforie en een gevoel van verbondenheid met anderen

Bijwerkingen

Hoewel er nog weinig onderzoek is gedaan naar de bijwerkingen van 3-HO-PCP, zijn er enkele risico’s bekend die gepaard gaan met het gebruik van dit middel. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van 3-HO-PCP en altijd de aanbevolen dosering te volgen.

Enkele bijwerkingen van 3-HO-PCP kunnen zijn:

 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Misselijkheid en braken
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Angst en paniek
 • Psychoses en hallucinaties

Het is ook belangrijk om te weten dat het gebruik van 3-HO-PCP kan leiden tot tolerantie en verslaving. Dit betekent dat gebruikers steeds hogere doseringen nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken, en dat stoppen met het gebruik van 3-HO-PCP kan leiden tot ontwenningsverschijnselen.

Veelgestelde vragen

 1. Is 3-HO-PCP legaal?

Het bezit, de verkoop en de productie van 3-HO-PCP is in Nederland illegaal. Het middel staat op de lijst van verboden middelen van de Opiumwet.

 1. Is 3-HO-PCP veilig?

Er is nog weinig bekend over de effecten en bijwerkingen van 3-HO-PCP. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van dit middel en altijd de aanbevolen dosering te volgen.

 1. Hoe kan ik 3-HO-PCP gebruiken?

3-HO-PCP kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld door het te slikken, te snuiven of te roken. Het is belangrijk om de juiste dosering te bepalen en altijd voorzichtig te zijn bij het gebruik van dit middel.

Conclusie

3-HO-PCP is een dissociatief middel dat bekend staat om zijn psychedelische effecten. Hoewel er nog weinig onderzoek is gedaan naar de effecten en bijwerkingen van 3-HO-PCP, zijn er enkele risico’s bekend die gepaard gaan met het gebruik van dit middel. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van 3-HO-PCP en altijd de aanbevolen dosering te volgen. Als je vragen hebt over 3-HO-PCP of andere middelen, neem dan contact op met een deskundige.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛