Your Cart

Wat is 3-MeO-PCE? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

3-MeO-PCE is een dissociatief middel dat de laatste jaren steeds populairder is geworden in de ondergrondse drugsscène. Het is een research chemical en behoort tot de groep van arylcyclohexylamines, dezelfde groep als waar ketamine, PCP en MXE ook onder vallen. In dit artikel gaan we dieper in op wat 3-MeO-PCE precies is, wat de effecten zijn, welke doseringen je kunt aanhouden en wat de mogelijke bijwerkingen zijn.

Wat is 3-MeO-PCE?

3-MeO-PCE is een dissociatief middel dat oorspronkelijk in de jaren ’70 werd ontwikkeld als een potent anestheticum voor dieren. In de jaren ’90 dook het echter op in de drugsscène en sindsdien is het steeds populairder geworden als recreatieve drug. 3-MeO-PCE staat ook wel bekend als Methoxyeticyclidine en heeft een sterk dissociatief effect op de gebruiker. Het is een research chemical, wat betekent dat er nog niet veel bekend is over de lange termijn effecten van het middel.

Duur van de effecten
De duur van de effecten van 3-MeO-PCE varieert afhankelijk van de dosering en de manier van inname. Over het algemeen beginnen de effecten ongeveer 20 tot 30 minuten na inname en houden ze tussen de 4 en 6 uur aan. Bij hogere doseringen kan de duur van de effecten langer zijn.

Dosering
De dosering van 3-MeO-PCE is sterk afhankelijk van de ervaring van de gebruiker en de gewenste intensiteit van de effecten. Voor beginners wordt een dosering van 5-10 mg aangeraden. Voor meer ervaren gebruikers kan de dosering oplopen tot 20-30 mg. Het is belangrijk om altijd te beginnen met een lage dosering en deze langzaam op te bouwen om de effecten goed te kunnen beoordelen en mogelijke bijwerkingen te voorkomen.

Effecten
3-MeO-PCE heeft een sterk dissociatief effect op de gebruiker. Dit betekent dat het middel het gevoel geeft dat je loskomt van je lichaam en dat je jezelf van een afstandje kunt observeren. Andere effecten van 3-MeO-PCE zijn onder andere:

 • Euforische gevoelens
 • Verhoogde creativiteit
 • Verbeterde muziekervaring
 • Veranderingen in de visuele waarneming
 • Gevoel van desoriëntatie

Bijwerkingen
Net als bij andere dissociatieve middelen kunnen er bij 3-MeO-PCE ook verschillende bijwerkingen optreden. Een aantal veelvoorkomende bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid en overgeven
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Angstgevoelens en paniekaanvallen
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Duizeligheid en flauwvallen
 • Geheugenverlies

Het is belangrijk om te weten dat de effecten van 3-MeO-PCE voor iedereen anders kunnen zijn. Sommige mensen kunnen meer gevoelig zijn voor bijwerkingen dan anderen. Het is daarom altijd belangrijk om voorzichtig te zijn en de doseringen langzaam op te bouwen.

FAQs

 1. Is 3-MeO-PCE legaal? 3-MeO-PCE is momenteel niet legaal in Nederland. Het valt onder de Opiumwet en is daarom strafbaar om te bezitten, verkopen of produceren.
 2. Hoe kan ik 3-MeO-PCE innemen? 3-MeO-PCE kan op verschillende manieren worden ingenomen. Het kan worden gesnoven, geïnhaleerd, ingeslikt of intraveneus worden toegediend. Het is belangrijk om te weten dat de manier van inname invloed kan hebben op de duur en intensiteit van de effecten.
 3. Hoe lang blijft 3-MeO-PCE in mijn systeem? De exacte duur van 3-MeO-PCE in het lichaam is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de dosering en de manier van inname. Over het algemeen blijft het middel ongeveer 24 tot 48 uur in het lichaam.

Conclusie 3-MeO-PCE is een dissociatief middel dat steeds populairder wordt in de ondergrondse drugsscène. Het heeft sterke effecten op de gebruiker en kan leiden tot euforische gevoelens en veranderingen in de visuele waarneming. Het is echter belangrijk om te weten dat het middel ook verschillende bijwerkingen kan hebben, waaronder misselijkheid, angstgevoelens en geheugenverlies. Als je besluit om 3-MeO-PCE te gebruiken, is het daarom belangrijk om voorzichtig te zijn en de doseringen langzaam op te bouwen. Onthoud ook dat het middel momenteel niet legaal is in Nederland en dat het strafbaar is om te bezitten, verkopen of produceren.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto