Wat is 3-MeO-PCP? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Wat is 3-MeO-PCP?

3-MeO-PCP is een dissociatieve stof die behoort tot de arylcyclohexylamines. Het is vergelijkbaar met PCP en ketamine en wordt vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden. 3-MeO-PCP staat bekend om zijn hallucinogene en dissociatieve effecten en wordt soms gebruikt voor therapeutische doeleinden. Het kan echter ook schadelijk zijn voor de gezondheid, dus wees voorzichtig bij het gebruik ervan.

Duur van 3-MeO-PCP

De duur van 3-MeO-PCP kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dosering en de manier van inname. Over het algemeen duurt de ervaring tussen de 4 en 6 uur. Het kan echter ook langer duren bij hogere doseringen of als je gevoeliger bent voor de stof.

Dosering van 3-MeO-PCP

De dosering van 3-MeO-PCP kan sterk variëren afhankelijk van je tolerantie en gewenste effecten. Het is altijd aan te raden om te beginnen met een lage dosering en deze geleidelijk te verhogen totdat je het gewenste effect bereikt. Voor een milde tot matige ervaring wordt een dosering van 5-10 mg aanbevolen, terwijl voor een sterkere ervaring een dosering van 15-25 mg nodig kan zijn. Hogere doseringen kunnen gevaarlijk zijn en worden sterk afgeraden.

Effecten van 3-MeO-PCP

De effecten van 3-MeO-PCP kunnen sterk variëren afhankelijk van de dosering en je persoonlijke gevoeligheid voor de stof. Hieronder hebben we de meest voorkomende effecten opgesomd:

 • Veranderde perceptie van tijd en ruimte
 • Hallucinaties
 • Dissociatie
 • Euforie
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verlies van coördinatie
 • Misselijkheid en braken
 • Paranoïde gedachten
 • Verwardheid
 • Veranderde zintuiglijke waarneming

Bijwerkingen van 3-MeO-PCP

Hoewel 3-MeO-PCP enkele therapeutische voordelen kan hebben, zijn er ook enkele risico’s verbonden aan het gebruik van deze stof. Hieronder hebben we de meest voorkomende bijwerkingen opgesomd:

Psychische afhankelijkheid

 • Verhoogd risico op psychoses en hallucinogene stoornissen
 • Schade aan organen zoals de lever en de nieren
 • Aantasting van het geheugen en de cognitieve functies
 • Verslaving en ontwenningsverschijnselen bij regelmatig gebruik
 • Overdosis met mogelijk fatale afloop

FAQs over 3-MeO-PCP

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over 3-MeO-PCP:

Wat is de beste manier om 3-MeO-PCP in te nemen? 3-MeO-PCP kan op verschillende manieren worden ingenomen, zoals oraal, rectaal of intraveneus. Het is echter altijd aan te raden om voorzichtig te zijn bij het gebruik van deze stof en om een nauwkeurige dosering aan te houden.

Kan ik 3-MeO-PCP combineren met andere drugs? Het wordt sterk afgeraden om 3-MeO-PCP te combineren met andere drugs, vooral met andere dissociatieven, stimulerende middelen of depressiva. Dit kan leiden tot onvoorspelbare effecten en een verhoogd risico op gezondheidsschade.

Is 3-MeO-PCP legaal? 3-MeO-PCP valt onder de categorie van nieuwe psychoactieve stoffen (NPS) en is in de meeste landen illegaal. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale wetten en regelgeving voordat je deze stof gebruikt.

Kan ik 3-MeO-PCP gebruiken voor therapeutische doeleinden? Hoewel 3-MeO-PCP soms wordt gebruikt voor therapeutische doeleinden, is er weinig wetenschappelijk bewijs om deze praktijk te ondersteunen. Bovendien kan het gebruik van deze stof schadelijk zijn voor de gezondheid en wordt het gebruik ervan afgeraden.

Conclusie

3-MeO-PCP is een potentieel gevaarlijke stof met hallucinogene en dissociatieve effecten. Het gebruik ervan kan leiden tot ernstige gezondheidsschade en het wordt dan ook sterk afgeraden. Als je toch besluit om 3-MeO-PCP te gebruiken, zorg dan dat je op de hoogte bent van de dosering, de effecten en de bijwerkingen van de stof. Wees altijd voorzichtig en neem geen onnodige risico’s.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛