Wat is 3C-E? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

3C-E is een krachtige psychoactieve stof die tot de familie van fenethylaminen behoort. Het staat bekend om zijn intense effecten op het bewustzijn en wordt vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden. Hoewel de stof nog niet zo bekend is als andere psychoactieve stoffen, zoals LSD of psilocybine, wint het aan populariteit vanwege de unieke effecten die het produceert.

In deze gids leer je alles wat je moet weten over 3C-E, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is 3C-E?

3C-E, ook wel bekend als 4-ethoxy-3,5-dimethoxyphenethylamine, is een synthetische stof die voor het eerst werd gesynthetiseerd door Alexander Shulgin in de vroege jaren 2000. Het is een psychedelisch middel en behoort tot de familie van fenethylaminen. Net als andere fenethylaminen werkt het door te binden aan serotonine-receptoren in de hersenen.

Hoewel 3C-E nog niet zo bekend is als andere psychoactieve stoffen, hebben gebruikers gemeld dat het vergelijkbaar is met mescaline, een andere stof in de fenethylamine-familie.

Duur van 3C-E:

De duur van 3C-E kan variëren afhankelijk van de dosis en de individuele gevoeligheid. Over het algemeen duurt de trip tussen de 6 en 10 uur. Het duurt meestal ongeveer 30-60 minuten voordat de effecten beginnen en deze pieken tussen de 2 en 4 uur.

Dosering van 3C-E:

De juiste dosering van 3C-E kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring van de gebruiker, lichaamsgewicht, gevoeligheid en tolerantie. Het is altijd belangrijk om de dosering zorgvuldig af te wegen en te meten om overdosering te voorkomen.

De gebruikelijke dosering van 3C-E ligt tussen de 10 en 25 milligram, maar sommige ervaren gebruikers kunnen hogere doseringen nemen. Het wordt aanbevolen om met een lage dosis te beginnen en geleidelijk op te bouwen.

Effecten van 3C-E:

De effecten van 3C-E zijn vergelijkbaar met die van andere psychedelica. Gebruikers kunnen veranderingen in perceptie, gedachten en emoties ervaren. Sommige van de meest voorkomende effecten zijn onder meer:

 • Verhoogde gevoeligheid voor zintuiglijke waarnemingen zoals kleuren, vormen en geluiden
 • Verhoogde creativiteit en verbeeldingskracht
 • Veranderingen in de manier waarop de tijd wordt waargenomen
 • Verhoogde empathie

Bij hogere doseringen kan 3C-E leiden tot intense visuele en auditieve hallucinaties. Sommige gebruikers hebben ook gemeld dat ze een verhoogd gevoel van verbondenheid met de wereld en anderen hebben ervaren.

Bijwerkingen van 3C-E:

Hoewel 3C-E over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen er bijwerkingen optreden bij hogere doseringen. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Misselijkheid en braken
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verwardheid en angst
 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Paniekaanvallen

Het is belangrijk om te onthouden dat de ervaring met 3C-E kan variëren tussen individuen en dat de bijwerkingen kunnen verschillen afhankelijk van de dosis en de gevoeligheid van de persoon.

Veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van 3C-E:

Als je besluit om 3C-E te gebruiken, is het belangrijk om bepaalde veiligheidsmaatregelen te nemen om de kans op bijwerkingen te verminderen. Enkele van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen zijn onder meer:

 • Gebruik alleen 3C-E in een veilige en comfortabele omgeving met mensen die je vertrouwt
 • Meet de dosering nauwkeurig af en begin met een lage dosis
 • Zorg voor voldoende hydratatie en voeding tijdens de trip
 • Vermijd het combineren van 3C-E met andere stoffen of medicijnen
 • Raadpleeg altijd een arts voordat je 3C-E gebruikt als je medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt

FAQ’s:

 1. Is 3C-E legaal?

3C-E is momenteel niet gereguleerd in de meeste landen en valt daarom in een grijs gebied in termen van wettelijke status. Het is echter illegaal in sommige landen en kan in beslag worden genomen als het wordt ontdekt.

 1. Is 3C-E verslavend?

Er is momenteel geen bewijs dat 3C-E fysiek verslavend is. Het is echter mogelijk dat gebruikers psychologisch afhankelijk worden van de effecten van de stof.

 1. Hoe kan ik 3C-E veilig gebruiken?

Om 3C-E veilig te gebruiken, is het belangrijk om de dosering nauwkeurig af te meten, te beginnen met een lage dosis en voldoende hydratatie en voeding te krijgen tijdens de trip. Vermijd het combineren van 3C-E met andere stoffen of medicijnen en raadpleeg altijd een arts voordat je 3C-E gebruikt als je medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt.

Conclusie:

3C-E is een krachtige psychoactieve stof die vergelijkbaar is met andere psychedelica. Het kan intense effecten op het bewustzijn veroorzaken en wordt vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden. Hoewel het als veilig wordt beschouwd, kunnen er bijwerkingen optreden bij hogere doseringen. Het is daarom belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen bij het gebruik van 3C-E en altijd een arts te raadplegen voordat je het gebruikt als je medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt.

Als je overweegt om 3C-E te gebruiken, is het belangrijk om de risico’s en voordelen zorgvuldig af te wegen en ervoor te zorgen dat je in een veilige omgeving bent met mensen die je vertrouwt. Zoals bij elk psychoactief middel, is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en verantwoordelijk te zijn tijdens het gebruik van 3C-E.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛