Wat is 4-AcO-DMT (Psilacetin)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-AcO-DMT (Psilacetin) is een psychedelische stof die steeds populairder wordt onder gebruikers van recreatieve drugs. Het is een synthetische tryptamine en wordt vaak vergeleken met de effecten van psilocybine, de psychoactieve stof in paddo’s. 4-AcO-DMT is nog steeds relatief onbekend bij het grote publiek, maar de interesse groeit snel vanwege de unieke effecten die het kan veroorzaken. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over 4-AcO-DMT (Psilacetin), inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is 4-AcO-DMT (Psilacetin)?

4-AcO-DMT (Psilacetin) is een synthetische tryptamine die voor het eerst werd gesynthetiseerd in 1963 door Albert Hofmann, de ontdekker van LSD. Het is een prodrug van psilocine, de actieve metaboliet van psilocybine. Dit betekent dat 4-AcO-DMT in het lichaam wordt omgezet in psilocine, wat de psychoactieve effecten veroorzaakt. Het middel wordt vaak vergeleken met psilocybine, maar de effecten kunnen variëren van persoon tot persoon.

Dosering van 4-AcO-DMT (Psilacetin)

De juiste dosering van 4-AcO-DMT is erg belangrijk om de gewenste effecten te bereiken en bijwerkingen te vermijden. Omdat het middel nog steeds relatief onbekend is, zijn er geen officiële richtlijnen voor de dosering. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn en te beginnen met een lage dosis. Een gebruikelijke dosis ligt tussen de 10 en 30 milligram. Sommige ervaren gebruikers kunnen hogere doseringen aan, maar dit wordt niet aanbevolen voor beginners.

Duur van 4-AcO-DMT (Psilacetin)

De duur van 4-AcO-DMT is vergelijkbaar met die van psilocybine. De effecten beginnen meestal na 15-45 minuten en kunnen 4-6 uur aanhouden. De piek van de effecten vindt plaats tussen 2-3 uur na inname. De duur van de effecten kan variëren afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid.

Effecten van 4-AcO-DMT (Psilacetin)

De effecten van 4-AcO-DMT kunnen sterk variëren van persoon tot persoon. Over het algemeen worden de effecten vergeleken met die van psilocybine, zoals:

 • Visuele en auditieve hallucinaties
 • Veranderde perceptie van tijd

Andere veel voorkomende effecten zijn onder meer:

 • Versterkte emoties en gevoelens
 • Verhoogd bewustzijn van het eigen lichaam
 • Spirituele of mystieke ervaringen
 • Veranderingen in het denken en de perceptie van de werkelijkheid
 • Een gevoel van eenheid met de omgeving en anderen

Bijwerkingen van 4-AcO-DMT (Psilacetin)

Hoewel 4-AcO-DMT over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er wel enkele bijwerkingen waar gebruikers rekening mee moeten houden. Deze kunnen onder meer zijn:

 • Misselijkheid en braken
 • Angstgevoelens of paniekaanvallen
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Hoofdpijn
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk

Het is belangrijk om te onthouden dat de effecten van 4-AcO-DMT afhankelijk zijn van de dosering, de omgeving en de individuele gevoeligheid. Gebruikers moeten altijd voorzichtig zijn en de aanbevolen doseringen niet overschrijden.

FAQs

 1. Is 4-AcO-DMT legaal? Op dit moment is 4-AcO-DMT in de meeste landen nog niet gereguleerd. Dit betekent dat het middel legaal kan worden verkocht en gebruikt. Het is echter belangrijk om de lokale wetten te controleren voordat je 4-AcO-DMT gebruikt.

 2. Is 4-AcO-DMT verslavend? Er is weinig bekend over de verslavende potentie van 4-AcO-DMT, maar over het algemeen wordt aangenomen dat het middel niet verslavend is.

 3. Kan 4-AcO-DMT worden gecombineerd met andere drugs? Het wordt niet aanbevolen om 4-AcO-DMT te combineren met andere drugs, omdat de interacties onvoorspelbaar kunnen zijn en leiden tot gevaarlijke bijwerkingen.

Conclusie

4-AcO-DMT (Psilacetin) is een synthetische tryptamine die vergelijkbaar is met psilocybine. Het middel kan sterke hallucinogene effecten veroorzaken, waaronder veranderde perceptie, visuele en auditieve hallucinaties en een verhoogd gevoel van verbondenheid met de omgeving en anderen. Hoewel 4-AcO-DMT relatief veilig wordt beschouwd, zijn er enkele bijwerkingen waarmee rekening moet worden gehouden. Gebruikers moeten altijd voorzichtig zijn en de aanbevolen doseringen niet overschrijden. Raadpleeg altijd een arts voordat je begint met het gebruik van 4-AcO-DMT of andere psychedelische stoffen.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛