Wat is 4-AcO-DPT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-AcO-DPT is een synthetische verbinding die behoort tot de tryptamineklasse. Het is een derivaat van DMT en structuurverwant aan psilocybine, de psychoactieve stof die wordt aangetroffen in paddo’s. 4-AcO-DPT staat bekend om zijn intense en visuele effecten, die vaak worden omschreven als mystiek en spiritueel. Deze verbinding is echter nog niet goed bestudeerd en er is weinig bekend over de potentiële risico’s en bijwerkingen.

Duur

De duur van 4-AcO-DPT kan variëren afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid. Over het algemeen duurt de ervaring tussen de 6 en 8 uur, maar sommige gebruikers hebben gemeld dat het effect langer aanhoudt. Dit kan echter ook afhangen van factoren zoals de kwaliteit van de verbinding en de manier waarop het wordt ingenomen.

Dosering

De juiste dosering van 4-AcO-DPT is erg belangrijk om de gewenste effecten te bereiken en de risico’s te minimaliseren. De dosis varieert afhankelijk van de ervaring van de gebruiker en de gewenste intensiteit van de trip. Hieronder staan enkele richtlijnen voor de dosering van 4-AcO-DPT:

 • Lage dosering: 5-15 mg
 • Gemiddelde dosering: 15-30 mg
 • Hoge dosering: 30-50 mg

Het wordt aanbevolen om met een lage dosering te beginnen en de dosis langzaam te verhogen totdat de gewenste effecten worden bereikt.

Effecten

De effecten van 4-AcO-DPT zijn vergelijkbaar met die van andere psychedelica. Gebruikers kunnen intense en visuele hallucinaties ervaren, evenals een verhoogde gevoeligheid voor geluiden en kleuren. Sommige mensen rapporteren een gevoel van eenheid met het universum en een diepere spirituele verbinding met de wereld om hen heen. Het kan ook leiden tot een verhoogde introspectie en creativiteit.

Andere effecten van 4-AcO-DPT zijn onder meer:

 • Veranderingen in de perceptie van tijd en ruimte
 • Verhoogde emoties en gevoelens van empathie
 • Verhoogde fysieke sensaties en tintelingen
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Verlies van eetlust en slaapproblemen

Het is belangrijk op te merken dat de effecten van 4-AcO-DPT zeer intens kunnen zijn en dat de ervaring van persoon tot persoon kan verschillen. Gebruikers moeten daarom voorzichtig zijn en alleen experimenteren met deze stof als ze goed geïnformeerd zijn en zich bewust zijn van de risico’s.

Bijwerkingen

Zoals bij alle psychedelica kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van 4-AcO-DPT. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen mild van aard, maar kunnen nog steeds ongemakkelijk zijn. Enkele veelvoorkomende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Misselijkheid en braken
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Angst en paranoia
 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk

Het is belangrijk om op te merken dat de risico’s van 4-AcO-DPT niet goed bekend zijn, aangezien er nog weinig onderzoek naar is gedaan. Er kunnen dus andere bijwerkingen optreden die nog niet bekend zijn. Gebruikers moeten daarom voorzichtig zijn en hun ervaringen delen met anderen om de veiligheid te vergroten.

FAQs

 1. Is 4-AcO-DPT legaal?

4-AcO-DPT is momenteel niet gereguleerd in de meeste landen, waaronder Nederland. Dit betekent echter niet dat het legaal is om te gebruiken of te verkopen. Het is belangrijk om de lokale wetgeving te raadplegen voordat u deze verbinding gebruikt.

 1. Hoe kan ik 4-AcO-DPT innemen?

4-AcO-DPT kan worden ingenomen via orale, nasale of rectale toediening. Het is het veiligst om het via de orale route in te nemen, bijvoorbeeld door het in te slikken in capsule- of poedervorm.

 1. Hoe kan ik mijn 4-AcO-DPT-dosering bepalen?

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het doseren van 4-AcO-DPT en altijd met een lage dosis te beginnen. De dosering kan worden bepaald op basis van de gewenste intensiteit van de trip en de ervaring van de gebruiker.

Conclusie

4-AcO-DPT is een synthetische verbinding die vergelijkbaar is met psilocybine, het actieve bestanddeel in paddo’s. Het heeft intense en visuele effecten die vaak worden omschreven als mystiek en spiritueel. Het is echter belangrijk om op te merken dat er nog weinig onderzoek is gedaan naar de risico’s en bijwerkingen van deze verbinding. Gebruikers moeten daarom voorzichtig zijn.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛