Your Cart

Wat is 4-AcO-EiPT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-AcO-EiPT is een stof die behoort tot de groep van de tryptamines. Het is een psychedelisch middel dat in laboratoria wordt geproduceerd en nog niet is goedgekeurd voor menselijk gebruik. Desondanks wordt het wel gebruikt als research chemical door wetenschappers en liefhebbers van psychedelica. In dit artikel lees je alles over wat 4-AcO-EiPT precies is, hoe het werkt en wat de duur, dosering, effecten en bijwerkingen zijn.

Wat is 4-AcO-EiPT?

4-AcO-EiPT is een synthetische tryptamine die is afgeleid van de natuurlijke stof psilocybine, dat voorkomt in bepaalde paddenstoelen. De stof wordt vaak aangeduid als een designer drug, omdat het niet voorkomt in de natuur en alleen in laboratoria kan worden geproduceerd. 4-AcO-EiPT behoort tot de groep van de tryptamines, die bekend staan om hun psychedelische effecten.

Hoe werkt 4-AcO-EiPT?

4-AcO-EiPT werkt door de serotonine-receptoren in de hersenen te activeren. Serotonine is een neurotransmitter die betrokken is bij onder andere stemming, emoties en slaap. Door de activatie van de serotonine-receptoren ontstaat er een verandering in de perceptie van de werkelijkheid, wat resulteert in de typische psychedelische effecten.

Duur van 4-AcO-EiPT

De duur van 4-AcO-EiPT varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van de dosering. Over het algemeen duurt het effect tussen de 4 en 8 uur. Na het innemen van de stof duurt het meestal 20 tot 60 minuten voordat de effecten beginnen op te komen. Het hoogtepunt van de ervaring wordt meestal bereikt na ongeveer 2 tot 3 uur.

Dosering van 4-AcO-EiPT

De juiste dosering van 4-AcO-EiPT is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder lichaamsgewicht, ervaring met psychedelica en persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen wordt een dosering van 10 tot 20 milligram aanbevolen voor een milde tot matige ervaring. Voor een sterkere ervaring kan de dosering worden verhoogd tot maximaal 30 milligram. Het is belangrijk om de dosering langzaam op te bouwen en de effecten goed in de gaten te houden.

Effecten van 4-AcO-EiPT

De effecten van 4-AcO-EiPT zijn vergelijkbaar met die van andere psychedelische stoffen, zoals LSD en psilocybine. Gebruikers ervaren een verandering in de perceptie van de werkelijkheid en een versterking van emoties en gevoelens. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende effecten van 4-AcO-EiPT:

 • Visuele hallucinaties: Gebruikers kunnen kleurrijke en levendige visuele beelden waarnemen. Deze beelden kunnen variëren van geometrische patronen tot veranderende kleuren en vormen.
 • Euforie: Veel gebruikers melden een gevoel van intense euforie en gelukzaligheid tijdens het gebruik van 4-AcO-EiPT.
 • Veranderingen in de waarneming van tijd: Tijdens de ervaring kan het lijken alsof de tijd trager of sneller gaat dan normaal.
 • Verhoogd bewustzijn: Veel gebruikers melden een verhoogd bewustzijn van hun eigen gedachten, gevoelens en omgeving.
 • Verhoogde gevoeligheid voor emoties: Gebruikers kunnen een versterking van emoties ervaren, zowel positief als negatief.

Bijwerkingen van 4-AcO-EiPT

Zoals bij alle psychedelica, kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van 4-AcO-EiPT. De meeste bijwerkingen zijn mild en van korte duur. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende bijwerkingen:

 • Misselijkheid: Misselijkheid en overgeven komen vaak voor tijdens de ervaring. Dit kan worden verminderd door vooraf niet te veel te eten en goed gehydrateerd te blijven.
 • Angst en paranoia: Bij hogere doseringen kunnen gebruikers angst en paranoia ervaren. Het is belangrijk om in een veilige omgeving te zijn en met vrienden te zijn tijdens de ervaring.
 • Verwarring: Gebruikers kunnen zich verward voelen tijdens de ervaring. Dit is normaal en zal meestal na verloop van tijd afnemen.

FAQs

 1. Is 4-AcO-EiPT legaal? Nee, 4-AcO-EiPT is niet legaal voor menselijk gebruik en wordt momenteel alleen gebruikt als research chemical.
 2. Is 4-AcO-EiPT verslavend? Er is momenteel geen bewijs dat 4-AcO-EiPT verslavend is.
 3. Hoe kan ik veilig 4-AcO-EiPT gebruiken? Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en in een veilige omgeving te zijn met vrienden. Het wordt ook aanbevolen om een tripsitter te hebben om je te helpen tijdens de ervaring.

Conclusie

4-AcO-EiPT is een synthetische tryptamine die behoort tot de groep van de psychedelica. Het werkt door de serotonine-receptoren in de hersenen te activeren en resulteert in veranderingen in de perceptie van de werkelijkheid en versterking van emoties. De duur en dosering van de stof varieert van persoon tot persoon en er kunnen bijwerkingen optreden, zoals misselijkheid en angst. Het is belangrijk om veilig te gebruiken en alleen in een gecontroleerde omgeving. Het gebruik van 4-AcO-EiPT wordt momenteel niet goedgekeurd voor menselijk gebruik en wordt alleen gebruikt als research chemical. Als je ervoor kiest om 4-AcO-EiPT te gebruiken, zorg er dan voor dat je je goed voorbereidt, de juiste dosering gebruikt en altijd in een veilige omgeving bent.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto