Wat is 4-AcO-MALT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-AcO-MALT is een stof die de laatste jaren steeds populairder is geworden onder mensen die geïnteresseerd zijn in psychedelica. Het is een chemische verbinding die nauw verwant is aan psilocybine, het actieve bestanddeel in paddo’s. 4-AcO-MALT wordt vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden, maar er zijn ook mensen die het gebruiken voor therapeutische doeleinden. In dit artikel gaan we dieper in op wat 4-AcO-MALT is, hoe het werkt, de doseringen, effecten en bijwerkingen.

Wat is 4-AcO-MALT?

4-AcO-MALT is een synthetische verbinding die chemisch gezien verwant is aan psilocybine. Psilocybine is de werkzame stof in paddo’s. 4-AcO-MALT wordt ook wel eens O-Acetylpsilocin genoemd en is net als psilocybine een tryptamine. De stof werd voor het eerst gesynthetiseerd in 2004 door David Nichols en zijn team.

Hoe werkt 4-AcO-MALT?

4-AcO-MALT wordt snel door het lichaam opgenomen en omgezet in psilocine, de actieve metaboliet van psilocybine. Psilocine heeft een sterke affiniteit voor de serotonine receptoren in de hersenen. Dit zorgt voor een verandering in de manier waarop de hersenen informatie verwerken. Dit kan leiden tot hallucinaties, veranderde perceptie van tijd en ruimte, veranderingen in emoties en gevoelens van euforie.

Dosering

De dosering van 4-AcO-MALT is sterk afhankelijk van de individuele gevoeligheid en ervaring met psychedelica. Over het algemeen wordt een dosering van 10 tot 25 milligram aanbevolen voor beginners. Voor ervaren gebruikers kan de dosering oplopen tot 50 milligram. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en de dosering langzaam op te bouwen om onaangename bijwerkingen te voorkomen.

Effecten

De effecten van 4-AcO-MALT beginnen meestal na 20-30 minuten en kunnen 6-8 uur aanhouden. De effecten kunnen variëren van persoon tot persoon en zijn sterk afhankelijk van de dosering en de omgeving. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende effecten van 4-AcO-MALT:

 • Veranderde perceptie van tijd en ruimte
 • Verhoogde creativiteit
 • Hallucinaties
 • Euforie
 • Verhoogd gevoel van verbondenheid met anderen
 • Veranderde emoties

Bijwerkingen

Net als bij andere psychedelica kunnen er bij het gebruik van 4-AcO-MALT enkele bijwerkingen optreden. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende bijwerkingen:

 • Misselijkheid
 • Overgeven
 • Angst of paranoia
 • Verwardheid
 • Gevoel van desoriëntatie
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk

Het is belangrijk om te weten dat het gebruik van 4-AcO-MALT potentieel gevaarlijk kan zijn, vooral in combinatie met andere drugs of medicijnen. Het wordt sterk afgeraden om 4-AcO-MALT te gebruiken als je zwanger bent, borstvoeding geeft of lijdt aan een psychische aandoening.

Veelgestelde vragen over 4-AcO-MALT

Hieronder volgen enkele veelgestelde vragen over 4-AcO-MALT:

 1. Is 4-AcO-MALT legaal?

4-AcO-MALT is in de meeste landen nog niet illegaal verklaard. Het wordt echter wel beschouwd als een psychoactieve stof en kan daarom in sommige landen onder de drugswetgeving vallen.

 1. Is 4-AcO-MALT verslavend?

Er is momenteel geen bewijs dat 4-AcO-MALT verslavend is. Het is echter belangrijk om te weten dat het gebruik van psychedelica wel kan leiden tot een verhoogd risico op psychische problemen, vooral bij mensen die gevoelig zijn voor psychische aandoeningen.

 1. Hoe lang blijft 4-AcO-MALT in je systeem?

De duur van 4-AcO-MALT in het lichaam varieert van persoon tot persoon. Over het algemeen blijft het ongeveer 6-8 uur in het lichaam aanwezig, afhankelijk van de dosering en individuele gevoeligheid.

Conclusie

4-AcO-MALT is een synthetische verbinding die chemisch gezien verwant is aan psilocybine. Het wordt gebruikt voor recreatieve en therapeutische doeleinden en kan leiden tot veranderde perceptie, hallucinaties en euforie. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van deze stof en de dosering langzaam op te bouwen om onaangename bijwerkingen te voorkomen. Daarnaast is het gebruik van 4-AcO-MALT potentieel gevaarlijk en wordt het afgeraden voor bepaalde groepen mensen. Als je overweegt om 4-AcO-MALT te gebruiken, is het belangrijk om je goed te informeren en het gebruik te bespreken met een arts of deskundige op het gebied van psychedelica.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛