Wat is 4-AcO-McPT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-AcO-McPT is een stof die ook wel bekend staat als 4-AcO-MiPT of 4-Acetoxy-N-methyl-N-isopropyltryptamine. Het is een synthetische tryptamine die qua structuur lijkt op psilocine, het actieve bestanddeel in paddo’s. 4-AcO-McPT behoort tot de psychedelica en wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden en voor therapeutische doeleinden.

Duur

De duur van 4-AcO-McPT kan variëren afhankelijk van de dosering en de manier waarop het wordt ingenomen. Over het algemeen begint het effect na 30-60 minuten en kan het 4-8 uur aanhouden. Bij hogere doseringen kan het effect langer aanhouden, tot wel 12 uur.

Dosering

De dosering van 4-AcO-McPT is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de persoon, de gewenste effecten en de ervaring met psychedelica. Over het algemeen wordt aanbevolen om te beginnen met een lage dosering van 10-20 mg en geleidelijk te verhogen tot maximaal 40 mg. Het is belangrijk om de dosering nauwkeurig af te meten en nooit meer te nemen dan wordt aanbevolen.

Effecten

De effecten van 4-AcO-McPT kunnen sterk variëren afhankelijk van de dosering, de persoon en de omgeving waarin de stof wordt ingenomen. Over het algemeen worden de volgende effecten gemeld:

 • Visuele veranderingen, waaronder kleuren die helderder lijken, patronen die bewegen en veranderingen in de perceptie van de omgeving
 • Veranderde stemming en emoties, waaronder gevoelens van geluk, angst, euforie en verwarring
 • Verhoogde creativiteit en cognitieve functies, waaronder het hebben van diepe gedachten en inzichten
 • Veranderde perceptie van de tijd en ruimte, waaronder het gevoel van tijdsvertraging en veranderingen in de perceptie van de afstand

Bijwerkingen

Zoals bij alle psychedelica zijn er ook bijwerkingen bij het gebruik van 4-AcO-McPT. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid en overgeven
 • Angst en paranoia
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Psychologische stress en angst

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van 4-AcO-McPT risico’s met zich meebrengt en dat het gebruik ervan alleen onder toezicht van een professional mag worden gedaan.

FAQs

 1. Is 4-AcO-McPT legaal? Het is momenteel niet legaal in de meeste landen en wordt beschouwd als een gecontroleerde stof. Het is belangrijk om de lokale wetgeving te raadplegen voordat je besluit om 4-AcO-McPT te gebruiken.

 2. Wat zijn de voordelen van 4-AcO-McPT? Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de therapeutische voordelen van 4-AcO-McPT, waaronder het gebruik bij de behandeling van depressie en angststoornissen.

 3. Is 4-AcO-McPT verslavend? Er is momenteel geen bewijs dat 4-AcO-McPT fysiek verslavend is. Echter, zoals bij alle drugs kan er sprake zijn van psychologische afhankelijkheid.

 4. Wat zijn de risico’s van 4-AcO-McPT? De risico’s van 4-AcO-McPT zijn vergelijkbaar met die van andere psychedelica en kunnen variëren van onaangename ervaringen tot psychologische stress en angst. Het is belangrijk om de stof alleen onder toezicht van een professional te gebruiken.

Conclusie

In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over 4-AcO-McPT, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van deze stof. Zoals bij alle psychedelica brengt het gebruik van 4-AcO-McPT risico’s met zich mee en moet het alleen worden gebruikt onder toezicht van een professional. Als je besluit om 4-AcO-McPT te gebruiken, zorg er dan voor dat je goed geïnformeerd bent over de stof en dat je je aan de aanbevolen dosering houdt.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛