Wat is 4-AcO-MET? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-AcO-MET, ook wel bekend als metocin, is een synthetische stof die behoort tot de tryptamineklasse van psychoactieve stoffen. Het is een afgeleide van psilocine, de werkzame stof in paddo’s. 4-AcO-MET is een relatief nieuwe stof die de laatste jaren steeds populairder is geworden onder recreatieve gebruikers vanwege de psychedelische effecten die het kan opwekken. In dit artikel gaan we dieper in op wat 4-AcO-MET precies is, hoe je het moet doseren, wat de effecten zijn en wat de mogelijke bijwerkingen kunnen zijn.

Wat is 4-AcO-MET?

4-AcO-MET is een synthetische stof die structuur- en effectgelijkenissen vertoont met psilocine, de werkzame stof in paddo’s. De stof is voor het eerst gesynthetiseerd door David E. Nichols in 2001 en sindsdien is het in opkomst als recreatieve drug. Het is vaak verkrijgbaar in poedervorm en wordt soms ook verkocht als capsule of tablet. 4-AcO-MET staat bekend om zijn psychedelische effecten, die vergelijkbaar zijn met die van paddo’s en LSD.

Dosering

De juiste dosering van 4-AcO-MET hangt af van verschillende factoren, zoals de lichaamsgrootte en de ervaring van de gebruiker. Over het algemeen wordt aangeraden om met een lage dosis te beginnen en deze geleidelijk te verhogen tot het gewenste effect bereikt is. De volgende doseringen worden vaak als richtlijn gebruikt:

 • Licht: 5-10 mg
 • Gemiddeld: 10-20 mg
 • Sterk: 20-30 mg

Het is belangrijk om te weten dat 4-AcO-MET een zeer krachtige stof is en dat een overdosis zeer gevaarlijk kan zijn. Gebruikers wordt aangeraden om altijd voorzichtig te zijn en zich aan de aanbevolen doseringen te houden.

Effecten

De effecten van 4-AcO-MET zijn vergelijkbaar met die van paddo’s en LSD, maar hebben toch hun eigen unieke karakteristieken. De meest voorkomende effecten zijn:

 • Hallucinaties
 • Verhoogde creativiteit
 • Verhoogde gevoeligheid voor geluiden en kleuren
 • Verhoogde emotionele gevoeligheid
 • Gevoelens van gelukzaligheid
 • Veranderde waarneming van tijd en ruimte

De effecten van 4-AcO-MET

beginnen meestal na ongeveer 30-60 minuten na inname en kunnen tot wel 6 uur duren. Het is belangrijk om te weten dat de effecten van deze stof zeer intens kunnen zijn en dat het verstandig is om 4-AcO-MET alleen te gebruiken onder begeleiding van een ervaren gebruiker of professional.

Bijwerkingen

Net als bij andere psychedelische stoffen kunnen er bij 4-AcO-MET ook bijwerkingen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid
 • Braken
 • Diarree
 • Hoofdpijn
 • Verwarring
 • Angst

Het is belangrijk om te weten dat de bijwerkingen van 4-AcO-MET zeer onvoorspelbaar kunnen zijn en dat de stof daarom alleen gebruikt moet worden door ervaren gebruikers onder de juiste omstandigheden.

FAQs

 1. Is 4-AcO-MET legaal? Nee, 4-AcO-MET is illegaal in veel landen, waaronder Nederland. Het wordt beschouwd als een verboden middel onder de Opiumwet.

 2. Hoe moet ik 4-AcO-MET bewaren? 4-AcO-MET moet op een koele, droge en donkere plaats bewaard worden, bij voorkeur in een afgesloten container.

 3. Kan ik 4-AcO-MET combineren met andere drugs? Nee, het wordt sterk afgeraden om 4-AcO-MET te combineren met andere drugs, omdat dit zeer gevaarlijke effecten kan hebben.

Conclusie

4-AcO-MET is een zeer krachtige en potentieel gevaarlijke stof die alleen gebruikt moet worden door ervaren gebruikers onder de juiste omstandigheden. De dosering, effecten en bijwerkingen van 4-AcO-MET zijn vergelijkbaar met die van paddo’s en LSD, maar hebben toch hun eigen unieke karakteristieken. Het is belangrijk om te weten dat deze stof illegaal is in veel landen, waaronder Nederland, en dat het gebruik ervan strafbaar is. Raadpleeg altijd een professional voordat je 4-AcO-MET gebruikt en houd je aan de aanbevolen doseringen.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛