Your Cart

Wat is 4-AcO-MiPT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-AcO-MiPT is een psychedelische stof die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Het wordt vaak vergeleken met andere psychedelica zoals psilocybine, LSD en DMT, maar heeft toch een eigen unieke ervaring. In deze artikel gaan we dieper in op wat 4-AcO-MiPT precies is, hoe het werkt, hoe je het kunt gebruiken en wat de mogelijke effecten en bijwerkingen zijn.

Wat is 4-AcO-MiPT?

4-AcO-MiPT is een synthetische stof die behoort tot de tryptamine-familie. Het is een afgeleide van psilocybine, het actieve bestanddeel in paddo’s. 4-AcO-MiPT wordt ook wel eens ‘mipracetin’ of ‘4-Acetoxy-N-methyl-N-isopropyltryptamine’ genoemd. De stof is voor het eerst gesynthetiseerd in 2001 en is sindsdien populair geworden in de ondergrondse drugsscène.

Hoe werkt 4-AcO-MiPT?

4-AcO-MiPT wordt verondersteld te werken door het activeren van de serotonine-receptoren in de hersenen. Het is een zogenaamde ‘agonist’ van de 5-HT2A-receptor, wat betekent dat het zich bindt aan deze receptor en deze activeert. Dit kan leiden tot veranderingen in perceptie, emotie en gedachte.

Dosering van 4-AcO-MiPT

De juiste dosering van 4-AcO-MiPT kan sterk variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van factoren zoals lichaamsgewicht, tolerantie en gevoeligheid voor de stof. Over het algemeen wordt een dosering van 10 tot 20 milligram aanbevolen voor beginners, terwijl ervaren gebruikers tot 30 milligram kunnen nemen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het doseren van 4-AcO-MiPT, aangezien te hoge doseringen kunnen leiden tot ernstige bijwerkingen.

Effecten van 4-AcO-MiPT

4-AcO-MiPT kan een breed scala aan effecten hebben, waaronder:

 • Veranderde perceptie van kleur, vorm en beweging
 • Intense gevoelens van euforie en verbondenheid
 • Verhoogde creativiteit en introspectie
 • Verhoogde gevoeligheid voor muziek en kunst
 • Veranderde gedachtepatronen en emoties
 • Veranderde tijdsbeleving

De effecten van 4-AcO-MiPT kunnen 4 tot 6 uur aanhouden, afhankelijk van de dosering en individuele gevoeligheid.

Bijwerkingen van 4-AcO-MiPT

Hoewel 4-AcO-MiPT over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er toch een aantal bijwerkingen die kunnen optreden. Dit zijn onder andere:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Misselijkheid en braken
 • Angst en paranoia
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Hallucinaties en delirium

Het is belangrijk om te onthouden dat 4-AcO-MiPT een krachtige stof is en dat het risico op bijwerkingen kan toenemen bij hogere doseringen of bij gebruik in combinatie met andere drugs. Het is ook belangrijk om 4-AcO-MiPT alleen te gebruiken onder toezicht van een ervaren en verantwoordelijke gebruiker.

FAQs

 1. Is 4-AcO-MiPT legaal? In de meeste landen is 4-AcO-MiPT illegaal en wordt het beschouwd als een verboden stof. Het is belangrijk om de lokale wetgeving te raadplegen voordat je 4-AcO-MiPT gebruikt.

 2. Kan 4-AcO-MiPT verslavend zijn? Er is weinig onderzoek gedaan naar de verslavende potentie van 4-AcO-MiPT, maar het lijkt erop dat de stof niet verslavend is in de traditionele zin van het woord. Toch kan het gebruik van 4-AcO-MiPT wel leiden tot psychologische afhankelijkheid.

 3. Hoe moet ik 4-AcO-MiPT gebruiken? 4-AcO-MiPT kan op verschillende manieren worden ingenomen, zoals via capsules, poeder of verdampt. Het is belangrijk om de juiste dosering te bepalen en om de stof alleen te gebruiken onder toezicht van een ervaren gebruiker.

Conclusie

4-AcO-MiPT is een krachtige psychedelische stof die veel potentie heeft voor therapeutisch en recreatief gebruik. Het is echter ook belangrijk om de mogelijke risico’s en bijwerkingen van de stof in gedachten te houden. Als je geïnteresseerd bent in het gebruik van 4-AcO-MiPT, zorg er dan voor dat je goed geïnformeerd bent en gebruik de stof alleen onder toezicht van een ervaren en verantwoordelijke gebruiker.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto