Your Cart

Wat is 4-Br-MAR? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-Br-MAR is een designerdrug die de laatste jaren steeds populairder is geworden onder recreatieve druggebruikers. Deze drug staat ook bekend als 4-broommetamfetamine en behoort tot de cathinonklasse van drugs. 4-Br-MAR is vergelijkbaar met andere amfetaminen zoals MDMA en cocaïne en heeft vergelijkbare effecten op het lichaam. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat 4-Br-MAR is, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is 4-Br-MAR?

4-Br-MAR is een designerdrug die afgeleid is van methamfetamine en 4-broomphenylpropanolamine. Het is een kristallijne stof die lijkt op andere stimulerende middelen zoals speed en cocaïne. De drug wordt meestal in poedervorm verkocht en kan oraal worden ingenomen, gesnoven of geïnjecteerd. 4-Br-MAR is voornamelijk populair in Europa en Japan, maar wordt ook steeds meer gebruikt in andere delen van de wereld.

Duur

De duur van 4-Br-MAR varieert afhankelijk van de dosering en de wijze van inname. Oraal ingenomen duurt het effect meestal tussen de 4 en 6 uur, terwijl bij intraveneuze inname de effecten sneller optreden en korter duren.

Dosering

Er is geen vastgestelde veilige dosering voor 4-Br-MAR en het gebruik ervan wordt ten zeerste afgeraden vanwege de potentieel gevaarlijke effecten op de gezondheid. Een standaarddosis varieert van 50-150 milligram en kan verschillende effecten hebben op verschillende personen. Het is belangrijk om op te merken dat de kans op bijwerkingen en overdosering toeneemt bij hogere doses.

Effecten

De effecten van 4-Br-MAR zijn vergelijkbaar met die van andere amfetaminen en kunnen bestaan uit:

 • Euforie en verhoogde energie
 • Toegenomen concentratie en alertheid
 • Verminderde eetlust
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Toegenomen seksuele opwinding
 • Verminderde vermoeidheid en slaapbehoefte

Bijwerkingen

Het gebruik van 4-Br-MAR kan leiden tot een aantal potentieel gevaarlijke bijwerkingen, waaronder:

 • Hoge bloeddruk en hartslag
 • Angst en paranoia
 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Misselijkheid en braken
 • Psychotische episodes
 • Verhoogd risico op verslaving en afhankelijkheid

FAQs

 1. Is 4-Br-MAR legaal?

Nee, 4-Br-MAR is een illegale drug en wordt beschouwd als een Schedule I-stof in de Verenigde Staten, wat betekent dat het geen medisch gebruik heeft en hoog potentieel heeft voor misbruik.

 1. Kan 4-Br-MAR leiden tot verslaving?

Ja, net als andere amfetaminen heeft 4-Br-MAR een hoog potentieel voor verslaving en afhankelijkheid. Regelmatig gebruik kan leiden tot tolerantie, wat betekent dat hogere doses nodig zijn om hetzelfde effect te bereiken, en uiteindelijk kan dit leiden tot verslaving.

 1. Is het veilig om 4-Br-MAR te gebruiken?

Nee, het gebruik van 4-Br-MAR wordt ten zeerste afgeraden vanwege de potentieel gevaarlijke effecten op de gezondheid en het ontbreken van gecontroleerde studies over de effecten ervan op het menselijk lichaam.

Conclusie

4-Br-MAR is een designerdrug die steeds populairder wordt onder recreatieve druggebruikers. Hoewel het vergelijkbaar is met andere amfetaminen zoals MDMA en cocaïne, heeft het potentieel gevaarlijke effecten op de gezondheid en kan het leiden tot verslaving en afhankelijkheid. Het is belangrijk om op te merken dat er geen vastgestelde veilige dosering is voor 4-Br-MAR en het gebruik ervan wordt ten zeerste afgeraden. Als je vragen hebt over 4-Br-MAR of over drugsmisbruik in het algemeen, neem dan contact op met een professionele hulpverlener voor advies en ondersteuning.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto