Wat is 4-Cl-MAR? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-Cl-MAR is een stof die behoort tot de familie van cathinonen. Het is een stimulerend middel dat vaak wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden. Het wordt ook wel 4-chloor-alpha-methylaminovalerophenon genoemd. De stof wordt vaak vergeleken met andere stimulerende middelen zoals cocaïne en amfetamine. 4-Cl-MAR is echter minder bekend dan deze stoffen en er is niet veel onderzoek gedaan naar de effecten ervan op de lange termijn. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van 4-Cl-MAR.

Duur:

De duur van 4-Cl-MAR varieert afhankelijk van de dosis en de manier waarop het wordt ingenomen. Over het algemeen duurt de ervaring tussen de 4 en 6 uur. Als de stof echter intraveneus wordt toegediend, kan de duur korter zijn, tussen de 2 en 3 uur.

Dosering:

De dosering van 4-Cl-MAR is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de tolerantie van de gebruiker en de gewenste effecten. Over het algemeen wordt aangeraden om niet meer dan 100 milligram per dag in te nemen. Een dosis van 30-50 milligram wordt vaak als mild beschouwd, terwijl een dosis van 50-100 milligram als sterk wordt beschouwd. Het is belangrijk om de dosering niet te overschrijden, aangezien dit de bijwerkingen kan verergeren.

Effecten:

De effecten van 4-Cl-MAR kunnen variëren afhankelijk van de dosis en de manier waarop het wordt ingenomen. Over het algemeen werkt de stof stimulerend en geeft het een gevoel van euforie. Andere effecten van 4-Cl-MAR kunnen zijn:

 • Verhoogde energie
 • Verminderde eetlust
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verhoogde spraakzaamheid
 • Verhoogde concentratie
 • Gevoelens van opwinding en gelukzaligheid

Bijwerkingen:

Net als bij andere stimulerende middelen kunnen bijwerkingen optreden bij het gebruik van 4-Cl-MAR. Sommige van de bijwerkingen kunnen zijn:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Slapeloosheid
 • Angst
 • Hartkloppingen
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Hallucinaties

Het is belangrijk om op te merken dat de bijwerkingen van 4-Cl-MAR op de lange termijn niet goed bekend zijn. Er is weinig onderzoek gedaan naar de langetermijneffecten van deze stof.

FAQs:

 1. Is 4-Cl-MAR legaal? Nee, 4-Cl-MAR is illegaal in veel landen, waaronder Nederland. Het valt onder de Opiumwet en het is strafbaar om de stof te bezitten, te produceren of te verhandelen.

 2. Hoe wordt 4-Cl-MAR ingenomen? 4-Cl-MAR kan op verschillende manieren worden ingenomen, waaronder oraal, nasale en intraveneuze toediening. Het wordt meestal in poedervorm verkocht en kan worden gemengd met een drankje of direct in de mond worden geplaatst.

 3. Is 4-Cl-MAR verslavend? Er is niet veel onderzoek gedaan naar de verslavende eigenschappen van 4-Cl-MAR. Het is echter bekend dat stimulerende middelen verslavend kunnen zijn en dat langdurig gebruik kan leiden tot afhankelijkheid en tolerantie.

Conclusie:

4-Cl-MAR is een stimulerend middel dat wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden. Het wordt vaak vergeleken met andere stimulerende middelen zoals cocaïne en amfetamine. De stof kan echter ernstige bijwerkingen hebben en het is illegaal in veel landen, waaronder Nederland. Als je overweegt om 4-Cl-MAR te gebruiken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de dosering, duur, effecten en bijwerkingen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat er weinig onderzoek is gedaan naar de langetermijneffecten van deze stof en dat het gebruik ervan risico’s met zich meebrengt. Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het stoppen met het gebruik van 4-Cl-MAR, neem dan contact op met een medische professional of een verslavingszorgcentrum.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛