Wat is 4-HO-DALT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-HO-DALT is een psychedelische tryptamine die behoort tot de 4-substituted tryptamines. Het wordt beschouwd als een designer drug en werd voor het eerst gesynthetiseerd in 2005 door David Nichols. De stof is nauw verwant aan psilocine, de actieve stof in paddo’s, en heeft vergelijkbare effecten. In dit artikel gaan we dieper in op wat 4-HO-DALT precies is, hoe het werkt, wat de effecten en bijwerkingen zijn en wat de juiste dosering is.

Wat is 4-HO-DALT?

4-HO-DALT is een psychedelische tryptamine die behoort tot de 4-substituted tryptamines. Het is een stof die nog relatief onbekend is en pas sinds kort op de markt is. Het is een designer drug die niet als medicijn wordt voorgeschreven en in sommige landen illegaal is. 4-HO-DALT is nauw verwant aan psilocine en heeft vergelijkbare effecten.

Hoe werkt 4-HO-DALT?

4-HO-DALT werkt door de serotonine receptoren in de hersenen te stimuleren. Dit zorgt voor veranderingen in perceptie, emoties en gedachten. De exacte werking van de stof is nog niet helemaal duidelijk en er is nog veel onderzoek nodig om alle effecten te begrijpen.

Dosering van 4-HO-DALT:

De juiste dosering van 4-HO-DALT hangt af van verschillende factoren, zoals je ervaring met psychedelica, je lichaamsgewicht en de gewenste effecten. Over het algemeen wordt een dosering van 10-20 mg aanbevolen voor beginners en kan deze worden verhoogd tot maximaal 40-50 mg voor ervaren gebruikers.

Effecten van 4-HO-DALT:

De effecten van 4-HO-DALT kunnen variëren van persoon tot persoon en zijn afhankelijk van de dosering. Over het algemeen worden de volgende effecten gemeld:

 • Veranderingen in perceptie, emoties en gedachten
 • Intense visuele hallucinaties
 • Gevoel van verbondenheid met de natuur en het universum
 • Verhoogd gevoel van empathie
 • Toename van creativiteit en introspectie
 • Verlies van gevoel voor tijd en ruimte

Bijwerkingen van 4-HO-DALT:

Hoewel 4-HO-DALT relatief veilig lijkt te zijn, zijn er toch enkele bijwerkingen gemeld. Deze kunnen onder meer zijn:

 • Misselijkheid en braken
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Angstgevoelens en paranoia
 • Verwarring en desoriëntatie
 • Slaapproblemen

FAQs:

 1. Hoe lang duurt een trip met 4-HO-DALT? De duur van een trip met 4-HO-DALT kan variëren van 4 tot 8 uur, afhankelijk van de dosering en de individuele reactie.

 2. Is 4-HO-DALT verslavend? Er is geen bewijs dat 4-HO-DALT verslavend is. Het is echter wel belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van psychedelica en de aanbevolen doseringen niet te overschrijden.

 3. Hoe kan ik 4-HO-DALT veilig gebruiken? Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van 4-HO-DALT en de juiste doseringen te respecteren. Zorg er ook voor dat je de stof koopt bij een betrouwbare leverancier en deze niet combineert met andere drugs of medicijnen.

Conclusie:

4-HO-DALT is een psychedelische tryptamine die vergelijkbare effecten heeft als psilocine. De stof is nog relatief onbekend en er is nog veel onderzoek nodig om alle effecten en bijwerkingen te begrijpen. Als je overweegt 4-HO-DALT te gebruiken, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de juiste doseringen te respecteren. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts of een deskundige op het gebied van psychedelica.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛