Wat is 4-HO-DiPT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-HO-DiPT is een synthetische stof die behoort tot de groep van tryptamines en wordt ook wel eens 4-hydroxy-di-isopropyltryptamine genoemd. Het is een psychedelische stof die vergelijkbaar is met andere tryptamines zoals DMT en psilocybine, maar met een aantal unieke eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden en kan verschillende effecten hebben op het lichaam en de geest. In dit artikel gaan we dieper in op wat 4-HO-DiPT is, hoe het werkt, hoe je het gebruikt en wat de mogelijke bijwerkingen zijn.

Wat is 4-HO-DiPT?

4-HO-DiPT is een synthetische stof die chemisch verwant is aan DMT en psilocybine, twee andere psychedelische stoffen. Het is afgeleid van tryptamine en heeft een aantal structurele gelijkenissen met andere tryptamines. 4-HO-DiPT wordt vaak verkocht als een poeder of in capsules en kan op verschillende manieren worden ingenomen. Het wordt vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden vanwege de psychedelische effecten die het kan veroorzaken.

Hoe werkt 4-HO-DiPT?

4-HO-DiPT werkt door het stimuleren van de serotonine receptoren in de hersenen. Dit kan leiden tot veranderingen in de perceptie, emoties, gedachten en ervaringen van de gebruiker. Het kan ook leiden tot een verhoogde hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur. 4-HO-DiPT wordt beschouwd als een krachtige stof die in staat is om intense psychedelische ervaringen te veroorzaken.

Dosering en duur

De dosering en duur van 4-HO-DiPT kunnen variëren afhankelijk van de gebruiker en de wijze van toediening. Over het algemeen wordt aangenomen dat een gemiddelde dosering tussen de 15 en 25 milligram ligt. Bij hogere doseringen kunnen de effecten intenser en langer duren. De duur van de effecten kan variëren van 4 tot 8 uur, afhankelijk van de dosering en de individuele reactie van de gebruiker.

Effecten van 4-HO-DiPT

De effecten van 4-HO-DiPT kunnen zeer intens zijn en verschillen van persoon tot persoon. Enkele veelvoorkomende effecten zijn onder andere:

 • Visuele hallucinaties
 • Veranderingen in de perceptie van tijd en ruimte
 • Verhoogde creativiteit en fantasie
 • Gevoelens van euforie en welzijn
 • Veranderde emoties en gedachten
 • Veranderingen in het bewustzijn

Bijwerkingen van 4-HO-DiPT

Net als bij andere psychedelische stoffen kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van 4-HO-DiPT. Enkele veelvoorkomende bijwerkingen zijn:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Misselijkheid en braken
 • Angst en paranoia
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Vermoeidheid en uitputting
 • Veranderingen in het gezichtsvermogen

Het is belangrijk om te weten dat de effecten en bijwerkingen van 4-HO-DiPT sterk kunnen verschillen van persoon tot persoon en afhankelijk zijn van verschillende factoren zoals de dosering, de setting en de mentale toestand van de gebruiker.

Hoe gebruik je 4-HO-DiPT?

4-HO-DiPT kan op verschillende manieren worden ingenomen, waaronder oraal, gerookt of gesnoven. De meest voorkomende manier om het te gebruiken is door het te mengen met een drankje of voedsel en het vervolgens door te slikken. Het is echter belangrijk om de dosering goed af te stemmen en rekening te houden met de mogelijke bijwerkingen en risico’s.

Veiligheid en risico’s

Het gebruik van 4-HO-DiPT kan risico’s met zich meebrengen en het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Zo kan het gebruik van 4-HO-DiPT leiden tot ernstige psychische problemen bij mensen die al aanleg hebben voor psychische aandoeningen. Daarnaast kan het gebruik van 4-HO-DiPT gepaard gaan met fysieke bijwerkingen zoals verhoogde hartslag en bloeddruk.

Het is daarom belangrijk om altijd de dosering goed af te stemmen en voorzichtig te zijn bij het gebruik van 4-HO-DiPT. Daarnaast is het aan te raden om het alleen te gebruiken onder begeleiding van ervaren gebruikers en/of professionals.

Veelgestelde vragen (FAQs)

 1. Is 4-HO-DiPT legaal? Nee, 4-HO-DiPT valt onder de Opiumwet en is daarom illegaal in Nederland.

 2. Hoe snel treden de effecten van 4-HO-DiPT op? De effecten van 4-HO-DiPT kunnen binnen 30 minuten tot 2 uur optreden, afhankelijk van de wijze van toediening.

 3. Hoe lang blijven de effecten van 4-HO-DiPT aanhouden? De effecten van 4-HO-DiPT kunnen tot 8 uur aanhouden, afhankelijk van de dosering en de individuele reactie van de gebruiker.

Conclusie

4-HO-DiPT is een synthetische stof die behoort tot de groep van tryptamines en vergelijkbaar is met andere psychedelische stoffen zoals DMT en psilocybine. Het kan verschillende effecten hebben op het lichaam en de geest, maar brengt ook risico’s met zich mee. Het is daarom belangrijk om de dosering goed af te stemmen en voorzichtig te zijn.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛