Wat is 4-HO-DPT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Als je geïnteresseerd bent in psychoactieve stoffen, heb je wellicht al eens gehoord van 4-HO-DPT. Dit is een chemische verbinding die behoort tot de tryptamine-familie en bekend staat om zijn psychedelische effecten. Maar wat is 4-HO-DPT precies en wat zijn de effecten en bijwerkingen ervan? In dit artikel geven we antwoord op al je vragen.

Wat is 4-HO-DPT?

4-HO-DPT is een synthetische stof die behoort tot de tryptamine-familie. Het is afgeleid van de stof tryptamine en wordt vaak gebruikt als onderzoekschemische stof of recreatieve drug. 4-HO-DPT staat ook wel bekend als psilacetin en wordt soms vergeleken met psilocybine, de werkzame stof in paddo’s.

Duur van 4-HO-DPT:

De duur van 4-HO-DPT verschilt per persoon en dosering. Over het algemeen duurt een trip ongeveer 6 tot 8 uur. Na 30 tot 60 minuten treedt het effect in, wat kan aanhouden tot wel 6 uur. Na het piekeffect zal de intensiteit van de trip langzaam afnemen.

Dosering van 4-HO-DPT:

De juiste dosering van 4-HO-DPT is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je ervaring met psychedelische stoffen, je gewicht en je lengte. Over het algemeen wordt aangeraden om te beginnen met een lage dosering van 10 tot 20 milligram. Naarmate je meer ervaring hebt, kun je de dosering verhogen tot maximaal 40 milligram.

Effecten van 4-HO-DPT:

De effecten van 4-HO-DPT kunnen sterk variëren per persoon en dosering. Over het algemeen worden de volgende effecten gemeld:

 • Veranderingen in perceptie van kleuren, vormen en geluiden
 • Visuele hallucinaties
 • Verhoogde emotionele gevoeligheid
 • Intense gevoelens van euforie en verbondenheid
 • Veranderingen in het bewustzijn en tijdsbesef
 • Creativiteit en inspiratie

Bijwerkingen van 4-HO-DPT:

Net als bij andere psychedelische stoffen zijn er ook bij 4-HO-DPT bijwerkingen mogelijk. De volgende bijwerkingen worden het meest gerapporteerd:

 • Misselijkheid en overgeven
 • Angst en paranoia
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verwardheid en desoriëntatie
 • Slechte trip (bad trip)

Veiligheidsmaatregelen:

Als je 4-HO-DPT wilt gebruiken, is het belangrijk om bepaalde veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Zo wordt aangeraden om alleen te gebruiken in een veilige omgeving en met mensen die je vertrouwt. Zorg er ook voor dat je de juiste dosering gebruikt en dat je altijd voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om niet te combineren met andere psychoactieve stoffen of medicijnen.

FAQs:

 1. Is 4-HO-DPT legaal?

4-HO-DPT valt onder de Opiumwet en is dus illegaal om te bezitten, te produceren en te verhandelen.

 1. Hoe kan ik 4-HO-DPT verkrijgen?

Het is niet mogelijk om 4-HO-DPT legaal te verkrijgen. Het wordt niet verkocht in winkels en is alleen verkrijgbaar op de zwarte markt.

 1. Is 4-HO-DPT veilig?

Net als bij andere psychoactieve stoffen zijn er bijwerkingen en risico’s verbonden aan het gebruik van 4-HO-DPT. Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en alleen te gebruiken als je goed geïnformeerd bent en ervaring hebt met psychedelische stoffen.

Conclusie:

4-HO-DPT is een synthetische stof die behoort tot de tryptamine-familie en bekend staat om zijn psychedelische effecten. De duur en dosering van de stof verschillen per persoon en er kunnen bijwerkingen optreden. Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en alleen te gebruiken als je goed geïnformeerd bent en ervaring hebt met psychedelische stoffen.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛