Wat is 4-HO-EPT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-HO-EPT is een psychedelische stof die valt onder de tryptamine-klasse. Deze stof wordt ook wel eens aangeduid als 4-hydroxy-N-ethyl-N-propyltryptamine en werd voor het eerst gesynthetiseerd in de jaren ’90. 4-HO-EPT is nog niet zo bekend als andere psychedelica, zoals LSD en psilocybine, maar wordt steeds populairder onder liefhebbers van psychedelica vanwege zijn intense visuele effecten en korte duur.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over 4-HO-EPT, inclusief de dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is 4-HO-EPT?

4-HO-EPT is een psychedelische stof die behoort tot de tryptamine-klasse. Deze stof heeft een vergelijkbare chemische structuur als psilocybine, de werkzame stof in paddo’s. Net als bij andere psychedelica werkt 4-HO-EPT in op de serotonine-receptoren in de hersenen, wat leidt tot een verandering in perceptie en bewustzijn.

Duur van de effecten van 4-HO-EPT

Een van de voordelen van 4-HO-EPT is de korte duur van de effecten. De effecten beginnen meestal binnen 15-30 minuten na inname en duren ongeveer 3-5 uur. Dit is aanzienlijk korter dan bijvoorbeeld de effecten van LSD, die soms wel 12 uur kunnen aanhouden.

Dosering van 4-HO-EPT

De juiste dosering van 4-HO-EPT is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je ervaring met psychedelica en je lichaamsgewicht. Over het algemeen wordt een dosering van 10-20 mg aanbevolen voor beginners. Voor meer ervaren gebruikers kan de dosering worden verhoogd tot 30 mg of meer. Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het doseren van 4-HO-EPT en om de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Effecten van 4-HO-EPT

De effecten van 4-HO-EPT kunnen worden verdeeld in drie fasen:

  1. De opkomstfase: Tijdens deze fase voel je een sterk gevoel van opwinding en spanning. Kleuren worden helderder en visuele patronen kunnen beginnen te verschijnen.

  2. De piekfase: Tijdens de piekfase bereiken de effecten van 4-HO-EPT hun hoogtepunt. Gebruikers ervaren intense visuele effecten, waaronder veranderende patronen en kleuren, evenals een verhoogde gevoeligheid voor muziek en geluid.

  3. De afnamefase: Tijdens deze fase nemen de effecten van 4-HO-E af en kom je weer bij zinnen.

Bijwerkingen van 4-HO-EPT

Net als bij andere psychedelica kunnen de effecten van 4-HO-EPT variëren van persoon tot persoon. Sommige gebruikers kunnen intense visuele effecten ervaren, terwijl anderen alleen milde veranderingen in perceptie opmerken. Er zijn echter ook bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van 4-HO-EPT. Hier zijn enkele van de meest voorkomende bijwerkingen:

  1. Misselijkheid: Sommige gebruikers kunnen last krijgen van misselijkheid en overgeven tijdens de opkomstfase van 4-HO-EPT.

  2. Angst: Het gebruik van 4-HO-EPT kan soms leiden tot gevoelens van angst en paranoia.

  3. Verwardheid: Tijdens de piekfase van 4-HO-EPT kunnen sommige gebruikers verwardheid ervaren.

  4. Veranderingen in hartslag en bloeddruk: Het gebruik van 4-HO-EPT kan leiden tot veranderingen in hartslag en bloeddruk.

FAQs

  1. Is 4-HO-EPT legaal?

In Nederland is 4-HO-EPT niet legaal, omdat het onder de Opiumwet valt.

  1. Is 4-HO-EPT veilig?

Net als bij andere psychedelica is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van 4-HO-EPT. Houd je aan de aanbevolen dosering en zorg ervoor dat je in een veilige omgeving bent met mensen die je vertrouwt.

  1. Hoe kan ik 4-HO-EPT nemen?

4-HO-EPT kan worden ingenomen door het te slikken in capsulevorm of door het poeder op te lossen in water en op te drinken.

Conclusie

4-HO-EPT is een psychedelische stof die steeds populairder wordt onder liefhebbers van psychedelica vanwege zijn intense visuele effecten en korte duur. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van 4-HO-EPT en altijd de aanbevolen dosering te volgen. Hoewel de bijwerkingen van 4-HO-EPT kunnen variëren van persoon tot persoon, zijn er enkele veelvoorkomende bijwerkingen, zoals misselijkheid en angst. Als je overweegt om 4-HO-EPT te gebruiken, zorg er dan voor dat je goed geïnformeerd bent over de effecten en bijwerkingen voordat je begint.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛