Wat is 4-HO-MET (Metocin)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-HO-MET, ook bekend als Metocin, is een psychedelische drug die behoort tot de tryptamineklasse. Het is een derivaat van psilocine en wordt vaak vergeleken met andere psychedelische stoffen zoals LSD en DMT. 4-HO-MET staat bekend om zijn visuele effecten en zijn vermogen om gebruikers in een diepe, introspectieve staat van bewustzijn te brengen. In dit artikel gaan we dieper in op de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van 4-HO-MET.

Duur:

De duur van 4-HO-MET varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de dosering en de manier van inname. Over het algemeen duurt het effect van 4-HO-MET tussen de 4 en 6 uur. Sommige gebruikers kunnen echter nog steeds de effecten voelen tot 12 uur na inname.

Dosering:

De dosering van 4-HO-MET varieert ook van persoon tot persoon en wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals gewicht en ervaring met psychedelische drugs. Voor beginners wordt meestal een dosering van 10-20 mg aanbevolen. Voor ervaren gebruikers kan de dosering worden verhoogd tot 30-40 mg. Het is belangrijk om de juiste dosering te vinden en de dosis niet te overschrijden, omdat dit kan leiden tot onaangename bijwerkingen.

Effecten:

De effecten van 4-HO-MET zijn vergelijkbaar met die van andere psychedelische drugs. Het kan een intense ervaring bieden die gepaard gaat met visuele hallucinaties en een diepe, introspectieve staat van bewustzijn. Sommige gebruikers melden ook dat 4-HO-MET hun creativiteit verhoogt en hun gevoel van verbondenheid met anderen vergroot. Andere mogelijke effecten zijn:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Veranderde perceptie van tijd en ruimte
 • Verhoogde gevoeligheid voor kleuren, geluiden en texturen
 • Veranderingen in emoties en stemmingen
 • Verhoogde introspectie en filosofische gedachten
 • Veranderingen in het bewustzijn en gevoel van verbondenheid met anderen

Bijwerkingen:

Zoals bij elke drug zijn er ook bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van 4-HO-MET. De meest voorkomende bijwerkingen zijn onder meer:

 • Misselijkheid en overgeven
 • Verhoogde angst en paranoia
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verstoring van slaappatronen
 • Vermoeidheid en uitputting
 • Veranderingen in de spijsvertering en eetlust

FAQs:

 1. Is 4-HO-MET legaal? 4-HO-MET is een illegale stof in de meeste landen, waaronder Nederland. Het wordt beschouwd als een Schedule I-stof in de Verenigde Staten en is verboden in veel Europese landen.

 2. Hoe moet 4-HO-MET worden ingenomen? 4-HO-MET kan op verschillende manieren worden ingenomen, waaronder oraal, gerookt of gesnoven. Het wordt meestal ingenomen in de vorm van een poeder of capsule.

 3. Kan 4-HO-MET verslavend zijn? Er is niet genoeg onderzoek gedaan naar de verslavende eigenschappen van 4-HO-MET. Het is echter een psychoactieve stof en kan leiden tot misbruik en verslaving bij sommige gebruikers.

 4. Hoe lang duurt het voordat de effecten van 4-HO-MET beginnen? De effecten van 4-HO-MET beginnen meestal binnen 20-60 minuten na inname, afhankelijk van de manier van inname.

 5. Kan 4-HO-MET worden gebruikt in combinatie met andere drugs? Het wordt niet aanbevolen om 4-HO-MET te combineren met andere drugs, omdat dit de effecten kan versterken of leiden tot onvoorspelbare en potentieel gevaarlijke reacties.

Conclusie:

4-HO-MET, ook wel bekend als Metocin, is een potentieel krachtige psychedelische drug met intense visuele effecten en een diepe, introspectieve staat van bewustzijn. Het is belangrijk om de juiste dosering te vinden en de dosis niet te overschrijden om onaangename bijwerkingen te voorkomen. Hoewel 4-HO-MET niet legaal is in de meeste landen, wordt het nog steeds gebruikt door sommige mensen voor recreatieve doeleinden. Het is belangrijk om de risico’s en mogelijke bijwerkingen van het gebruik van 4-HO-MET te begrijpen voordat u besluit het te gebruiken.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛