Wat is 4-MEC? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

4-MEC is een synthetische drug die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Het behoort tot de klasse van cathinongeneesmiddelen en is qua structuur vergelijkbaar met amfetaminen. Het medicijn is bekend onder verschillende straatnamen, waaronder Mephedrone, Drone en Meow Meow.

4-MEC is een krachtig stimulerend middel dat euforie, verhoogde energie en verhoogde zintuiglijke waarneming kan veroorzaken. Het brengt echter ook een hoog risico op verslaving met zich mee, evenals mogelijk ernstige bijwerkingen. In dit artikel geven we een uitgebreide gids voor 4-MEC, inclusief de effecten, dosering, duur en bijwerkingen.

Wat is 4-MEC?

4-MEC is een synthetisch medicijn dat behoort tot de cathinonklasse van medicijnen. Het is qua structuur vergelijkbaar met amfetaminen en heeft stimulerende effecten op het centrale zenuwstelsel. Het medicijn wordt vaak in poedervorm verkocht en wordt oraal ingenomen, hoewel het ook kan worden gesnoven of geïnjecteerd.

4-MEC is populair geworden als recreatieve drug vanwege de euforische en stimulerende effecten. Het wordt vaak gebruikt op feesten en clubs, maar ook door individuen die op zoek zijn naar een boost in energie of focus. Het medicijn is echter ook zeer verslavend en brengt het risico op ernstige bijwerkingen met zich mee.

Duur:

De duur van de effecten van 4-MEC kan variëren, afhankelijk van de dosis, wijze van toediening en individuele tolerantie. Over het algemeen houden de effecten van het medicijn 2-4 uur aan wanneer het oraal wordt ingenomen, en tot 8 uur wanneer het wordt gesnoven of geïnjecteerd.

Dosering:

De juiste dosering van 4-MEC kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het gewicht, de tolerantie en de ervaring van het individu met het medicijn. Het is belangrijk om met een lage dosis te beginnen en deze in de loop van de tijd geleidelijk te verhogen om het risico op overdosering te voorkomen.

De aanbevolen startdosis voor 4-MEC is 50-100 mg bij orale inname. Het snuiven of injecteren van het medicijn vereist een lagere dosis, meestal 10-50 mg. Het is belangrijk op te merken dat deze doses niet veilig zijn en alleen als richtlijn moeten worden gebruikt.

Effecten:

De effecten van 4-MEC kunnen variëren, afhankelijk van de individuele tolerantie en dosis. Over het algemeen veroorzaakt het medicijn een gevoel van euforie, meer energie en een verhoogde zintuiglijke waarneming. Andere effecten kunnen zijn:

 • Verhoogde hartslag en
 • bloeddruk
 • Zweten
 • Verwijde pupillen
 • Verlies van eetlust
 • Slapeloosheid
 • Misselijkheid en overgeven
 • Angst en paranoia

Bijwerkingen:

4-MEC kan een reeks bijwerkingen veroorzaken, waarvan sommige ernstig of levensbedreigend kunnen zijn. Het medicijn brengt een hoog risico op verslaving met zich mee en regelmatig gebruik kan leiden tot een reeks lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen.

Enkele van de mogelijke bijwerkingen van 4-MEC zijn:

 • Verhoogde hartslag en
 • bloeddruk
 • Nierschade
 • Aanvallen
 • Psychose
 • Paranoia en angst
 • Agressie en geweld
 • Ademhalingsfalen
 • Coma
 • Dood

Veelgestelde vragen:

V. Is 4-MEC legaal?

A. 4-MEC is in veel landen een gereguleerde stof en het is illegaal om zonder recept te bezitten of te verkopen.

V. Hoe verslavend is 4-MEC?

A. 4-MEC is zeer verslavend en kan bij regelmatig gebruik fysieke en psychische afhankelijkheid veroorzaken.

V. Kan 4-MEC worden gedetecteerd in drugstests?

A. Ja, 4-MEC kan worden gedetecteerd in drugstesten, waaronder urine-, bloed- en haartesten. Het is belangrijk op te merken dat het medicijn meerdere dagen in het lichaam kan blijven, afhankelijk van de dosis en wijze van toediening.

V. Is het veilig om 4-MEC te mengen met andere drugs of alcohol?

A. Nee, het is niet veilig om 4-MEC te mengen met andere drugs of alcohol. Het medicijn kan interageren met andere stoffen en het risico op bijwerkingen of overdosering vergroten.

Conclusie:

4-MEC is een synthetische drug die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen vanwege de euforische en stimulerende effecten. Het brengt echter een hoog risico op verslaving met zich mee en kan ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder nierbeschadiging, toevallen en psychose. Het is belangrijk om het medicijn op verantwoorde wijze te gebruiken, te beginnen met een lage dosis en te voorkomen dat het met andere stoffen wordt gemengd. Als u of iemand die u kent worstelt met een verslaving aan 4-MEC of een andere drug, zoek dan zo snel mogelijk professionele hulp.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛