Your Cart

Wat is 5-Cl-aMT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

5-Cl-aMT is een stof die behoort tot de klasse van tryptamine-verbindingen. Het is een synthetische stof die vaak wordt gebruikt voor onderzoeksdoeleinden en wordt niet aanbevolen voor menselijke consumptie. Ondanks dat er weinig bekend is over de langetermijneffecten van deze stof, hebben sommige mensen geprobeerd het te gebruiken voor recreatieve doeleinden.

In deze gids gaan we dieper in op de effecten, dosering, duur en bijwerkingen van 5-Cl-aMT. Het is belangrijk op te merken dat het gebruik van deze stof riskant kan zijn en daarom raden we het niet aan zonder professionele begeleiding.

Wat is 5-Cl-aMT?

5-Cl-aMT is een synthetische verbinding die behoort tot de klasse van tryptamine-verbindingen. Het is een analoog van alpha-methyltryptamine (aMT), een andere psychoactieve stof die vergelijkbaar is met psilocybine en DMT. 5-Cl-aMT heeft echter een extra chlooratoom op de vijfde positie van het tryptamine-molecuul.

5-Cl-aMT is vooral bekend vanwege zijn psychedelische eigenschappen. Hoewel er geen klinische studies zijn uitgevoerd naar de effecten van deze stof, hebben sommige gebruikers gerapporteerd dat het vergelijkbaar is met andere psychedelica, zoals LSD en psilocybine.

Duur van 5-Cl-aMT

De duur van 5-Cl-aMT kan variëren afhankelijk van de dosering en de manier waarop het wordt ingenomen. Over het algemeen begint de werking van 5-Cl-aMT ongeveer 30-60 minuten na inname en kan de ervaring tussen de 6 en 10 uur duren. Het is echter belangrijk op te merken dat de duur van de effecten van deze stof sterk kan variëren, afhankelijk van de individuele gevoeligheid en de omstandigheden van de ervaring.

Dosering van 5-Cl-aMT

Aangezien 5-Cl-aMT geen gereguleerde stof is, is er geen officiële doseringsrichtlijn. Het is daarom van vitaal belang dat mensen die ervoor kiezen om deze stof te gebruiken, zeer voorzichtig zijn en een dosering kiezen die past bij hun ervaringsniveau.

Over het algemeen varieert de aanbevolen dosering van 5-Cl-aMT van 20 tot 60 milligram. Het is echter belangrijk op te merken dat de drempeldosis van deze stof lager kan zijn dan andere psychedelica, dus het is essentieel om de dosering geleidelijk op te bouwen en voorzichtig te experimenteren.

Effecten van 5-Cl-aMT

De effecten van 5-Cl-aMT zijn vergelijkbaar met die van andere psychedelica, hoewel de ervaringen van persoon tot persoon kunnen variëren. Enkele van de effecten van 5-Cl-aMT zijn:

 • Veranderingen in perceptie: Dit omvat veranderingen in zicht, gehoor en tastzin, evenals een verhoogde gevoeligheid voor kleuren, patronen en geluiden.
 • Veranderde gemoedstoestand: 5-Cl-aMT kan leiden tot intense emoties, zoals euforie, angst en verwarring.
 • Veranderde gedachten: De stof kan leiden tot een verhoogde creativiteit en introspectie.
 • Fysieke effecten: Deze kunnen bestaan uit verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk en transpiratie.
 • Tijdsvervorming: De ervaringen van tijd en ruimte kunnen verstoord worden, wat leidt tot een gevoel van tijdloosheid.

Bijwerkingen van 5-Cl-aMT

Zoals bij alle psychedelica, zijn er bijwerkingen en risico’s verbonden aan het gebruik van 5-Cl-aMT. Enkele van de mogelijke bijwerkingen van deze stof zijn:

 • Misselijkheid en overgeven
 • Angst en paniekaanvallen
 • Paranoia
 • Verwardheid
 • Verminderde coördinatie
 • Veranderingen in het gezichtsvermogen
 • Tijdelijke geheugenproblemen

Het is belangrijk om te onthouden dat de bijwerkingen van 5-Cl-aMT ernstiger kunnen zijn dan bij andere psychedelica, vanwege de onbekendheid van de stof en de hoge doseringen die sommige mensen gebruiken.

Veiligheid en risico’s

Het is essentieel om te benadrukken dat het gebruik van 5-Cl-aMT niet veilig is en dat er veel risico’s verbonden zijn aan het experimenteren met deze stof. Vanwege het ontbreken van klinische studies en de onbekendheid met de lange termijn effecten van de stof, is het onmogelijk om de veiligheid ervan te garanderen.

Bovendien is het belangrijk op te merken dat de doseringen van 5-Cl-aMT die sommige mensen gebruiken, veel hoger zijn dan de aanbevolen doseringen voor andere psychedelica. Dit kan leiden tot ernstige bijwerkingen en risico’s voor de gezondheid.

Als je overweegt om 5-Cl-aMT te gebruiken, is het van vitaal belang om professionele begeleiding te zoeken en ervoor te zorgen dat je veilig en verantwoordelijk experimenteert.

FAQ’s

 1. Is 5-Cl-aMT legaal? 5-Cl-aMT is in de meeste landen niet legaal en wordt beschouwd als een gereguleerde stof.
 2. Is 5-Cl-aMT veilig? Er zijn veel risico’s verbonden aan het gebruik van 5-Cl-aMT, omdat er weinig bekend is over de stof en de lange termijn effecten ervan.
 3. Hoe moet ik 5-Cl-aMT doseren? Aangezien er geen officiële doseringsrichtlijn voor 5-Cl-aMT bestaat, is het van vitaal belang om voorzichtig te zijn bij het doseren van de stof. Het is belangrijk om te beginnen met een lage dosis en deze geleidelijk op te bouwen om de effecten te observeren en bijwerkingen te voorkomen.

Over het algemeen varieert de aanbevolen dosering van 5-Cl-aMT van 20 tot 60 milligram, afhankelijk van de individuele gevoeligheid. Het is belangrijk om te onthouden dat de drempeldosis van 5-Cl-aMT lager kan zijn dan andere psychedelica, dus het is essentieel om voorzichtig te zijn en de dosering geleidelijk op te bouwen.

Kan 5-Cl-aMT leiden tot verslaving?

Er is momenteel geen bewijs dat 5-Cl-aMT leidt tot verslaving. Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van deze stof riskant kan zijn en kan leiden tot ernstige bijwerkingen en risico’s voor de gezondheid.

Conclusie

5-Cl-aMT is een synthetische stof die behoort tot de klasse van tryptamine-verbindingen. Hoewel er weinig bekend is over de stof en de lange termijn effecten ervan, hebben sommige mensen geprobeerd deze stof te gebruiken voor recreatieve doeleinden.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het gebruik van 5-Cl-aMT riskant kan zijn en dat er veel bijwerkingen en risico’s verbonden zijn aan het experimenteren met deze stof. Als je overweegt om 5-Cl-aMT te gebruiken, is het van vitaal belang om professionele begeleiding te zoeken en ervoor te zorgen dat je veilig en verantwoordelijk experimenteert.

Als je vragen hebt over 5-Cl-aMT, raadpleeg dan altijd een professional voordat je de stof gebruikt. Het is beter om veilig te zijn dan spijt te hebben.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto