Wat is 5-EAPB? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

5-EAPB is een synthetische drug die behoort tot de klasse van fenethylamines. Het is structureel verwant aan MDMA (ecstasy), een populaire recreatieve drug, en heeft vergelijkbare effecten. 5-EAPB is ook bekend als N-ethyl-5-(2-pyridinyl)pentan-2-amine en werd voor het eerst gesynthetiseerd in 1993 door David E. Nichols. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld als een chemische stof voor onderzoek en is momenteel geclassificeerd als een Schedule I-medicijn in de Verenigde Staten.

Hoewel 5-EAPB geen veelgebruikte drug is, heeft het de laatste jaren aan populariteit gewonnen onder recreatieve drugsgebruikers. In dit artikel bespreken we wat 5-EAPB is, de effecten, duur, dosering en mogelijke bijwerkingen.

Wat is 5-EAPB?

5-EAPB is een synthetische drug die behoort tot de klasse van fenethylamines. Het is ook bekend als N-ethyl-5-(2-pyridinyl)pentaan-2-amine. 5-EAPB is structureel verwant aan MDMA (ecstasy) en heeft vergelijkbare effecten. Het is geclassificeerd als een Schedule I-medicijn in de Verenigde Staten, wat betekent dat het een hoog potentieel voor misbruik heeft en momenteel geen geaccepteerd medisch gebruik heeft.

Effecten van 5-EAPB:

De effecten van 5-EAPB zijn vergelijkbaar met die van MDMA, waaronder:

 • Verhoogde empathie en gezelligheid
 • Verbeterde stemming en euforie
 • Meer energie en alertheid
 • Zintuiglijke verbetering, zoals helderdere kleuren en verbeterde
 • muziekwaardering
 • Veranderde perceptie van tijd
 • Milde hallucinogene effecten bij hogere doseringen

Duur van 5-EAPB:

De duur van 5-EAPB varieert afhankelijk van de dosering en individuele factoren. Doorgaans houden de effecten van 5-EAPB 6-8 uur aan. De duur kan echter korter of langer zijn, afhankelijk van het metabolisme, de dosis en de wijze van inname van het individu.

Dosering van 5-EAPB:

De juiste dosering van 5-EAPB varieert afhankelijk van het gewicht, de tolerantie en de ervaring met drugs van het individu. De aanbevolen startdosis is 80-120 mg voor orale inname en de maximale veilige dosis is 150 mg. Het is essentieel om een weegschaal te gebruiken om de dosis nauwkeurig te meten.

Bijwerkingen van 5-EAPB:

Net als andere recreatieve drugs heeft 5-EAPB mogelijke bijwerkingen, waaronder:

 • Angst en paranoia
 • Misselijkheid en overgeven
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Zweten en koude rillingen
 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Slapeloosheid en rusteloosheid
 • Uitdroging en elektrolytenonevenwichtigheden
 • Depressie en stemmingswisselingen

Veelgestelde vragen:

Is 5-EAPB legaal?
Nee, 5-EAPB is een Schedule I-medicijn in de Verenigde Staten, wat betekent dat het illegaal is om het te bezitten, te distribueren of te gebruiken.

Hoe wordt 5-EAPB verbruikt?
5-EAPB wordt meestal oraal geconsumeerd in capsule- of poedervorm. Het kan ook worden gesnoven of geïnjecteerd, hoewel deze methoden minder gebruikelijk zijn.

Kan 5-EAPB worden opgespoord in drugstests?
Ja, 5-EAPB kan worden gedetecteerd in drugstesten, waaronder urine-, bloed- en haartesten.

Conclusie:

5-EAPB is een synthetische drug die behoort tot de klasse van fenethylamines. Het heeft vergelijkbare effecten als MDMA en is geclassificeerd als een Schedule I-medicijn in de Verenigde Staten. De effecten van 5-EAPB kunnen 6-8 uur aanhouden en de juiste dosering varieert afhankelijk van individuele factoren zoals gewicht en tolerantie. Net als andere recreatieve drugs heeft 5-EAPB echter mogelijke bijwerkingen, waaronder angst, misselijkheid, verhoogde hartslag en bloeddruk en uitdroging.

Het is essentieel om de mogelijke risico’s en bijwerkingen van het gebruik van 5-EAPB te begrijpen voordat u het gebruikt. Als u besluit om 5-EAPB te gebruiken, is het van cruciaal belang om het op verantwoorde wijze te gebruiken en de richtlijnen voor schadebeperking te volgen. Deze richtlijnen omvatten het gebruik van nauwkeurige meetinstrumenten om de juiste dosering te garanderen, gehydrateerd te blijven en combinatie met andere drugs of alcohol te vermijden.

Concluderend, 5-EAPB is een synthetische drug die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen onder recreatieve drugsgebruikers. Het heeft vergelijkbare effecten als MDMA en is geclassificeerd als een Schedule I-medicijn in de Verenigde Staten. De effecten van 5-EAPB kunnen 6-8 uur aanhouden en de juiste dosering varieert afhankelijk van individuele factoren. Net als andere recreatieve drugs heeft 5-EAPB echter mogelijke bijwerkingen, en het is essentieel om het op een verantwoorde manier te gebruiken en de richtlijnen voor schadebeperking te volgen.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛