Your Cart

Wat is 5-MAPB? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

5-MAPB is een synthetische drug die behoort tot de klasse van amfetaminen. Het is een nauw analoog van MDA en MDMA, die algemeen bekend staan als xtc. 5-MAPB is geclassificeerd als een stimulerend middel en een empathogeen, wat betekent dat het een gevoel van emotionele openheid, empathie en verbondenheid met anderen opwekt. In dit artikel zullen we onderzoeken wat 5-MAPB is, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is 5-MAPB?

5-MAPB is een synthetische stof die voor het eerst werd gesynthetiseerd in 1993. Het wordt sinds het midden van de jaren 2000 als recreatieve drug gebruikt en de populariteit is in de loop der jaren gegroeid. Het is structureel vergelijkbaar met MDA en MDMA, maar het is niet zo krachtig als deze medicijnen. 5-MAPB is ook bekend als 1-(1-benzofuran-5-yl)-N-methylpropaan-2-amine.

Duur:

De duur van 5-MAPB varieert afhankelijk van de dosis en de wijze van inname. Bij orale inname duren de effecten van 5-MAPB doorgaans 4-6 uur, met de piekeffecten tussen 2-3 uur na inname. Bij nasaal gebruik kunnen de effecten sneller optreden, maar duren doorgaans korter.

Dosering:

De dosering van 5-MAPB kan variëren, afhankelijk van het individu en de wijze van inname. Bij orale inname varieert de aanbevolen dosering van 80-120 mg voor een matige ervaring en tot 150-200 mg voor een sterke ervaring. Bij nasaal gebruik is de aanbevolen dosering lager en varieert van 40-80 mg voor een matige ervaring en tot 100-120 mg voor een sterke ervaring.

Effecten:

De effecten van 5-MAPB zijn vergelijkbaar met die van andere stoffen uit de amfetamineklasse. Gebruikers geven doorgaans aan zich euforisch, energiek en socialer te voelen. Het kan ook een gevoel van emotionele openheid, empathie en verbondenheid met anderen teweegbrengen. Andere effecten kunnen zijn:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verwijde pupillen
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Verminderde eetlust
 • Verhoogde seksuele opwinding

Bijwerkingen:

Zoals met elk medicijn, kan 5-MAPB bijwerkingen veroorzaken. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Slapeloosheid
 • Spanning
 • Misselijkheid
 • Hoofdpijn
 • Droge mond
 • Spierspanning
 • Tandenknarsen
 • Zweten

Ernstigere bijwerkingen kunnen optreden bij hogere doses of langdurig gebruik, zoals:

 • Aanvallen
 • Hartstilstand
 • Nierschade
 • Lever schade

Veelgestelde vragen:

V: Is 5-MAPB legaal?
A: 5-MAPB is een gereguleerde stof in veel landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Vraag: Kan 5-MAPB verslavend zijn?
A: Ja, 5-MAPB kan verslavend zijn, vooral bij langdurig gebruik of hogere doses.

Vraag: Is het veilig om 5-MAPB te mengen met andere stoffen?
A: Nee, het is niet veilig om 5-MAPB te mengen met andere stoffen, waaronder alcohol of andere drugs. Dit kan het risico op bijwerkingen of overdosering vergroten.

Conclusie:

5-MAPB is een synthetische drug die behoort tot de klasse van amfetaminen. Het produceert een gevoel van emotionele openheid, empathie en verbondenheid met anderen. De duur, dosering, effecten en bijwerkingen van De duur, dosering, effecten en bijwerkingen van 5-MAPB kunnen variëren, afhankelijk van het individu en de wijze van inname. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en met een lagere dosering te beginnen om uw individuele reactie op de stof te peilen. Zoals met elk medicijn, zijn er potentiële risico’s en bijwerkingen verbonden aan het gebruik van 5-MAPB, waaronder het risico van verslaving, toevallen en orgaanschade.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze risico’s en om 5-MAPB op een verantwoorde en veilige manier te gebruiken. Het is ook belangrijk op te merken dat 5-MAPB in veel landen een gereguleerde stof is, waaronder de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Het bezit en gebruik van de stof kan juridische gevolgen hebben.

Concluderend, 5-MAPB is een synthetische drug die stimulerende en empathogene effecten produceert. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van 5-MAPB, evenals de mogelijke risico’s die aan het gebruik zijn verbonden. Wees altijd voorzichtig en oefen schadebeperkingstechnieken bij het gebruik van welke stof dan ook. Als u overweegt om 5-MAPB of een ander medicijn te gebruiken, wordt aanbevolen om een arts te raadplegen om uw veiligheid en welzijn te waarborgen.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto