Wat is 5-MeO-2-TMT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

5-MeO-2-TMT is een van de nieuwste designerdrugs op de markt. Deze stof is nog relatief onbekend en er is nog weinig onderzoek gedaan naar de effecten en bijwerkingen ervan. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag “Wat is 5-MeO-2-TMT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen” en geven we je alle informatie die je nodig hebt om veilig met deze stof om te gaan.

Wat is 5-MeO-2-TMT?

5-MeO-2-TMT is een psychedelische stof die behoort tot de familie van tryptamines. Het is een analoog van 5-MeO-DIPT, ook wel bekend als Foxy Methoxy. 5-MeO-2-TMT werd voor het eerst gesynthetiseerd in 2010 door een team van onderzoekers aan de universiteit van Bochum in Duitsland. Het is sindsdien op de markt gekomen als designerdrug en wordt verkocht als een poeder of kristallen.

Duur

De duur van de effecten van 5-MeO-2-TMT is afhankelijk van de dosering en de manier van inname. Bij inname via de mond kan de stof 4-6 uur aanhouden, terwijl het effect bij inname via insufflatie (snuiven) veel korter is en ongeveer 2-3 uur aanhoudt.

Dosering

De juiste dosering van 5-MeO-2-TMT is nog niet bekend, omdat er weinig onderzoek is gedaan naar deze stof. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het doseren en het gebruik van deze stof langzaam op te bouwen. De gemelde doseringen variëren van 4 tot 12 milligram.

Effecten

De effecten van 5-MeO-2-TMT zijn vergelijkbaar met die van andere psychedelische stoffen, zoals LSD en psilocybine. Gebruikers melden vaak een versterking van emoties, kleuren en geluiden, een verhoogd gevoel van verbondenheid en een veranderde perceptie van tijd en ruimte. Sommige gebruikers melden ook visuele hallucinaties en een verhoogde gevoeligheid voor aanraking.

Bijwerkingen

Zoals bij veel designerdrugs is er nog weinig bekend over de bijwerkingen van 5-MeO-2-TMT. Gebruikers melden soms hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid tijdens het gebruik van de stof. Langdurig gebruik kan leiden tot angststoornissen, depressie en psychoses.

FAQ’s

  1. Is 5-MeO-2-TMT legaal? Antwoord: 5-MeO-2-TMT is momenteel niet gereguleerd in de Nederlandse wetgeving en valt daarom onder de Opiumwet. Het bezitten, verkopen en produceren van deze stof is strafbaar.
  1. Is 5-MeO-2-TMT verslavend? Antwoord: Er is nog weinig bekend over de verslavende eigenschappen van 5-MeO-2-TMT. Het is echter wel bekend dat psychedelische stoffen een potentieel verslavend karakter kunnen hebben vanwege de intensiteit van de ervaring.

  2. Hoe kan ik veilig 5-MeO-2-TMT gebruiken? Antwoord: Het is belangrijk om de stof langzaam op te bouwen en voorzichtig te doseren. Gebruik alleen in een veilige en vertrouwde omgeving en zorg ervoor dat er een nuchtere tripsitter aanwezig is. Het is ook aanbevolen om een drugstest te doen om er zeker van te zijn dat de stof zuiver is.

Conclusie

5-MeO-2-TMT is een nieuwe designerdrug die momenteel op de markt is. Er is nog weinig bekend over de effecten en bijwerkingen van deze stof. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan en alleen te gebruiken in een veilige omgeving onder begeleiding van een nuchtere tripsitter. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het bezit, verkoop en produceren van deze stof strafbaar is onder de Nederlandse wetgeving. We hopen dat dit artikel heeft geholpen bij het beantwoorden van de vraag “Wat is 5-MeO-2-TMT? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen”.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛