Wat is 6-APB (Benzofury)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Als je op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van recreatief drugsgebruik, ben je misschien de term ‘6-APB’ of ‘Benzofury’ tegengekomen. Dit medicijn is een synthetisch designerdrug dat de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen vanwege de stemmingsverbeterende effecten. Zoals alle medicijnen heeft het echter zijn eigen risico’s en mogelijke bijwerkingen. In dit artikel gaan we dieper in op wat 6-APB is, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

SEO-metabeschrijving: 6-APB, ook bekend als Benzofury, is een synthetische designerdrug die de stemming kan verbeteren. Het heeft echter zijn eigen risico’s en bijwerkingen. Lees in dit artikel meer over de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

6-APB, ook bekend als Benzofury, is een synthetische designerdrug die qua structuur lijkt op MDMA (ecstasy). Het is een lid van de klassen fenethylamine en amfetamine en er is gemeld dat het stemmingsverbeterende effecten heeft. Er is echter weinig bekend over de langetermijneffecten op het lichaam en de hersenen.

6-APB wordt verkocht als een wit of gebroken wit poeder en wordt meestal oraal ingenomen in capsule- of tabletvorm. Het kan ook worden gesnoven of gerookt, hoewel deze toedieningswijzen minder gebruikelijk zijn. De effecten van het medicijn houden meestal enkele uren aan en het wordt als krachtiger beschouwd dan MDMA.

Duur van 6-APB

De duur van 6-APB kan variëren afhankelijk van de dosis, wijze van toediening en individuele factoren zoals lichaamsgewicht, metabolisme en tolerantie. Gemiddeld kunnen de effecten van het medicijn 6 tot 12 uur aanhouden.

Dosering van 6-APB

De dosering van 6-APB varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het lichaamsgewicht, de tolerantie en de wijze van toediening van het individu. Over het algemeen wordt aanbevolen dat gebruikers beginnen met een lage dosis en de dosis geleidelijk verhogen als dat nodig is. Het volgende is een algemene gids voor 6-APB-doseringen:

 • Drempeldosis: 50-75 mg
 • Lichte dosis: 75-125 mg
 • Gebruikelijke dosis: 125-175 mg
 • Sterke dosis: 175-225 mg
 • Zware dosis: 225-275 mg of meer

Het is belangrijk op te merken dat 6-APB een krachtig medicijn is en dat te veel innemen het risico op bijwerkingen kan vergroten.

Effecten van 6-APB

De effecten van 6-APB kunnen variëren, afhankelijk van de dosis, wijze van toediening en individuele factoren zoals lichaamsgewicht, metabolisme en tolerantie. Over het algemeen wordt gemeld dat het medicijn de volgende effecten heeft:

 • Stemmingsverbetering
 • Verhoogde empathie en gezelligheid
 • Meer energie en alertheid
 • Milde hallucinaties
 • Euforie
 • Sensorische verbetering

6-APB heeft echter ook een aantal mogelijke bijwerkingen, die we in de volgende paragraaf zullen bespreken.

Bijwerkingen van 6-APB

Zoals alle medicijnen heeft 6-APB zijn eigen reeks mogelijke bijwerkingen. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van 6-APB zijn:

 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Misselijkheid en overgeven
 • Angst en paniekaanvallen
 • Slapeloosheid en slaapstoornissen
 • uitdroging
 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Spierspanning en kaken op elkaar klemmen
 • Zweten en koude rillingen

In zeldzame gevallen kan 6-APB ernstigere bijwerkingen veroorzaken, zoals toevallen, psychose en serotoninesyndroom.

Veelgestelde vragen

Is 6-APB legaal?
6-APB wordt beschouwd als een Schedule I-gereguleerde stof in de Verenigde Staten, wat betekent dat het illegaal is om het medicijn te bezitten, te produceren of te distribueren. Het is ook illegaal in veel andere landen over de hele wereld.

Is 6-APB verslavend?
Er is beperkt onderzoek gedaan naar het verslavende potentieel van 6-APB, maar zoals alle medicijnen die het beloningssysteem van de hersenen beïnvloeden, is het mogelijk dat de drug verslavend kan zijn. Het is belangrijk om de drug verantwoord en met mate te gebruiken om het risico op verslaving te verkleinen.

Kan 6-APB worden opgespoord in drugstesten?
6-APB kan worden gedetecteerd in sommige drugstesten, waaronder urine-, bloed- en haartesten. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van het detectievenster van het medicijn en om het gebruik van het medicijn te vermijden als u mogelijk aan een drugstest wordt onderworpen.

Hoe kan ik het risico op bijwerkingen verminderen bij het gebruik van 6-APB?
Om het risico op bijwerkingen bij het gebruik van 6-APB te verkleinen, is het belangrijk om het middel verantwoord en met mate te gebruiken. Dit omvat het starten met een lage dosis, gehydrateerd blijven, het mengen van het medicijn met andere stoffen vermijden en pauzes nemen tussen gebruik.

Conclusie

6-APB, ook bekend als Benzofury, is een synthetische designerdrug die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen vanwege de stemmingsverbeterende effecten. Zoals alle medicijnen heeft het echter zijn eigen risico’s en mogelijke bijwerkingen. Het is belangrijk om het medicijn op verantwoorde wijze en met mate te gebruiken om het risico op schade aan uzelf en anderen te verminderen. Als u zich zorgen maakt over 6-APB of andere drugs, neem dan contact op met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg of verslavingsspecialist voor advies en ondersteuning.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛