Wat is Benzylpiperazine (BZP)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Benzylpiperazine (BZP) is een synthetische verbinding die tot de familie van de piperazines behoort. Het wordt gebruikt als recreatieve drug vanwege de stimulerende effecten die het kan hebben. In dit artikel gaan we dieper in op wat Benzylpiperazine precies is, hoe lang het duurt, wat de doseringen zijn, de effecten die het kan hebben en de bijwerkingen die kunnen optreden bij gebruik van deze stof.

Wat is Benzylpiperazine (BZP)?

Benzylpiperazine, ook bekend als BZP, is een synthetische stof die chemisch verwant is aan amfetamine. Het is een stimulerend middel dat vaak wordt gebruikt als recreatieve drug vanwege de opwekkende effecten die het kan hebben. Het wordt vaak verkocht als een pil, capsule of poeder en kan worden ingeslikt, gesnoven of gerookt.

Duur

De duur van de effecten van Benzylpiperazine kan variëren, afhankelijk van de dosering en de manier waarop het wordt ingenomen. Over het algemeen wordt aangenomen dat de effecten van BZP tussen de 4 en 6 uur duren.

Dosering

De dosering van Benzylpiperazine kan variëren, afhankelijk van de persoon die het gebruikt en de gewenste effecten. Over het algemeen wordt aangenomen dat de dosering van BZP tussen de 35 en 100 mg ligt. Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van hogere doses kan leiden tot ernstige bijwerkingen.

Effecten

De effecten van Benzylpiperazine kunnen variëren, afhankelijk van de dosering en de manier waarop het wordt ingenomen. Enkele van de mogelijke effecten van BZP zijn onder andere:

 • Verhoogde energie en alertheid
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Verminderde eetlust
 • Veranderde perceptie en stemming
 • Verminderde vermoeidheid en slaap

Bijwerkingen

Het gebruik van Benzylpiperazine kan leiden tot een aantal bijwerkingen, waaronder:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Verwardheid
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verhoogde lichaamstemperatuur
 • Slapeloosheid
 • Angst en paniekaanvallen

FAQs

 1. Is Benzylpiperazine legaal? Benzylpiperazine is in veel landen illegaal en wordt beschouwd als een gevaarlijke drug vanwege de potentiële bijwerkingen en verslavingsrisico’s.

 2. Kan Benzylpiperazine verslavend zijn? Ja, net als andere stimulerende middelen kan Benzylpiperazine verslavng zijn en kan het leiden tot afhankelijkheid bij regelmatig gebruik.

 1. Wat zijn de langetermijneffecten van het gebruik van Benzylpiperazine? Er is nog niet veel bekend over de langetermijneffecten van Benzylpiperazine, maar het is bekend dat regelmatig gebruik kan leiden tot schade aan het hart en de bloedvaten.

 2. Hoe kan ik veilig gebruik maken van Benzylpiperazine? Het is niet aan te raden om Benzylpiperazine te gebruiken vanwege de risico’s en bijwerkingen die het kan hebben. Als je toch besluit om BZP te gebruiken, zorg dan dat je de juiste dosering gebruikt, goed gehydrateerd blijft en het niet te vaak gebruikt. Het is ook belangrijk om je te informeren over de mogelijke risico’s en bijwerkingen voordat je het gebruikt.

Conclusie

Benzylpiperazine is een synthetische stof die gebruikt wordt als recreatieve drug vanwege de opwekkende effecten die het kan hebben. Het is belangrijk om te weten wat de duur, dosering, effecten en bijwerkingen zijn van deze stof voordat je het overweegt om te gebruiken. Het gebruik van Benzylpiperazine kan leiden tot ernstige bijwerkingen en verslaving, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en het niet te vaak te gebruiken. Raadpleeg altijd een professional voordat je besluit om het te gebruiken.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛