Your Cart

Wat is Brotizolam? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Brotizolam is een medicijn dat tot de groep van benzodiazepines behoort en gebruikt wordt om slaapproblemen te behandelen. Het wordt voorgeschreven aan mensen die moeite hebben met in slaap vallen, doorslapen of vroeg wakker worden. In dit artikel gaan we dieper in op wat Brotizolam precies is, wat de dosering is, welke effecten het heeft en wat de bijwerkingen zijn.

Wat is Brotizolam?

Brotizolam is een medicijn dat valt onder de groep van benzodiazepines. Het wordt voorgeschreven aan mensen die slaapproblemen hebben en helpt hen om in slaap te vallen, door te slapen en minder vaak wakker te worden gedurende de nacht. Het medicijn werkt door de werking van neurotransmitters in de hersenen te veranderen. Het is verkrijgbaar onder verschillende merknamen, zoals Lendormin en Bromam.

Duur van Brotizolam:

De duur van Brotizolam is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de dosering en de individuele reactie van de patiënt. Over het algemeen heeft het medicijn een halfwaardetijd van ongeveer 5 uur. Dit betekent dat de helft van de ingenomen dosis na 5 uur uit het lichaam is verdwenen. De volledige eliminatie van het medicijn kan tot 48 uur duren.

Dosering van Brotizolam:

De dosering van Brotizolam verschilt per persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd, het gewicht en de gezondheid van de patiënt. Over het algemeen wordt een dosering van 0,25 tot 0,5 milligram per dag voorgeschreven. Dit wordt meestal ingenomen voor het slapen gaan.

Effecten van Brotizolam:

De effecten van Brotizolam zijn vergelijkbaar met die van andere benzodiazepines. Het medicijn werkt kalmerend en rustgevend en helpt patiënten om in slaap te vallen en door te slapen. Brotizolam heeft een snelwerkend effect en de slaap wordt als dieper ervaren. Het medicijn heeft ook een spierontspannende werking en kan helpen bij angstgevoelens.

Bijwerkingen van Brotizolam:

Net als andere medicijnen kan Brotizolam bijwerkingen hebben. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Vermoeidheid
 • Duizeligheid
 • Hoofdpijn
 • Slaperigheid overdag
 • Verwardheid
 • Verminderde coördinatie

In zeldzame gevallen kunnen er ernstigere bijwerkingen optreden, zoals allergische reacties, geheugenproblemen en depressie.

FAQs:

 1. Kan ik Brotizolam zonder recept kopen?

Nee, Brotizolam is een receptplichtig medicijn en kan alleen worden verkregen op voorschrift van een arts.

 1. Kan ik Brotizolam gebruiken tijdens de zwangerschap?

Het gebruik van Brotizolam tijdens de zwangerschap wordt afgeraden. Het medicijn kan schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de foetus. Raadpleeg altijd uw arts voordat u Brotizolam gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

 1. Kan ik Brotizolam samen met andere medicijnen gebruiken?

Het is belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u Brotizolam gebruikt. Sommige medicijnen kunnen de werking van Brotizolam beïnvloeden en vice versa.

 1. Hoe lang duurt het voordat Brotizolam werkt?

Brotizolam heeft een snelwerkend effect en begint binnen 30 minuten te werken. Het wordt aanbevolen om het medicijn ongeveer een half uur voor het slapen gaan in te nemen.

 1. Kan ik verslaafd raken aan Brotizolam?

Ja, net als andere benzodiazepines kan Brotizolam verslavend zijn bij langdurig gebruik. Het wordt aanbevolen om de medicatie alleen te gebruiken zoals voorgeschreven en niet langer dan nodig.

Conclusie:

Brotizolam is een medicijn dat wordt voorgeschreven aan mensen met slaapproblemen. Het werkt door de werking van neurotransmitters in de hersenen te veranderen en heeft een kalmerend en rustgevend effect. Het medicijn heeft ook een spierontspannende werking en kan helpen bij angstgevoelens. De dosering en duur van Brotizolam verschillen per persoon en het is belangrijk om bijwerkingen te melden bij de behandelend arts. Het is een receptplichtig medicijn en kan alleen worden verkregen op voorschrift van een arts. Raadpleeg altijd uw arts voordat u Brotizolam gebruikt als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Het is ook belangrijk om uw arts te informeren over alle medicijnen die u gebruikt voordat u Brotizolam gebruikt.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto