Wat is BTCP (Benocyclidine)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

BTCP (Benocyclidine) is een dissociatieve stof die in de jaren 90 voor het eerst werd gesynthetiseerd. Het is een analoog van PCP (Fencyclidine) en wordt vaak als recreatieve drug gebruikt vanwege de hallucinogene en dissociatieve effecten. In dit artikel zullen we meer in detail bespreken wat BTCP is, hoe het werkt, wat de dosering en duur van de effecten zijn, en welke bijwerkingen het kan veroorzaken.

Wat is BTCP (Benocyclidine)?

BTCP (Benocyclidine) is een synthetische dissociatieve stof die verwant is aan PCP (Fencyclidine). Het werd voor het eerst gesynthetiseerd in de jaren 90 en is sindsdien gebruikt als recreatieve drug vanwege de hallucinogene en dissociatieve effecten. BTCP werkt door de werking van NMDA-receptoren in de hersenen te blokkeren, waardoor het vermogen van de hersenen om informatie te verwerken en te integreren wordt verstoord.

Duur van BTCP-effecten

De duur van BTCP-effecten kan variëren, afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid voor de stof. Over het algemeen kunnen de effecten van BTCP tussen de 6 en 12 uur duren. De piekeffecten worden meestal binnen 2-3 uur bereikt na inname van de stof.

Dosering van BTCP

De dosering van BTCP kan variëren afhankelijk van de individuele gevoeligheid en de gewenste effecten. Over het algemeen wordt een dosis van 5-20 mg aanbevolen voor recreatief gebruik. Hogere doses kunnen leiden tot meer intense en potentieel gevaarlijke effecten. Het is belangrijk om op te merken dat BTCP een potentieel gevaarlijke stof is en dat het gebruik ervan zeer zorgvuldig moet worden overwogen.

Effecten van BTCP

De effecten van BTCP zijn over het algemeen dissociatief en hallucinogeen van aard. Hieronder staan enkele van de effecten die kunnen optreden bij het gebruik van BTCP:

 • Gevoel van dissociatie
 • Veranderde perceptie van tijd en ruimte
 • Visuele hallucinaties
 • Auditieve hallucinaties
 • Veranderde emoties en stemmingen
 • Verstoorde coördinatie en motorische functies
 • Verstoorde cognitieve functies

Bijwerkingen van BTCP

Het gebruik van BTCP kan leiden tot verschillende bijwerkingen, variërend van mild tot potentieel gevaarlijk. Enkele van de bijwerkingen die kunnen optreden bij het gebruik van BTCP zijn onder meer:

 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Verwardheid
 • Angst en paniek
 • Paranoïde gedachten
 • Hallucinaties
FAQs over BTCP (Benocyclidine)
 1. Is BTCP legaal?

Nee, BTCP is een illegale stof en wordt beschouwd als een Schedule I-gereguleerde stof in de Verenigde Staten.

 1. Hoe kan ik BTCP krijgen?

BTCP is een illegale stof en het is illegaal om het te produceren, te verkopen, te bezitten of te gebruiken. Het is niet mogelijk om BTCP op legale wijze te verkrijgen.

 1. Wat zijn de langetermijneffecten van BTCP?

Er is weinig bekend over de langetermijneffecten van BTCP op de gezondheid van de mens, aangezien er weinig onderzoek naar is gedaan. Het is echter bekend dat het gebruik van dissociatieve stoffen, zoals BTCP, kan leiden tot permanente schade aan het zenuwstelsel en psychologische stoornissen op de lange termijn.

 1. Kan BTCP leiden tot verslaving?

Het gebruik van dissociatieve stoffen, zoals BTCP, kan leiden tot verslaving en tolerantie. Het is belangrijk om op te merken dat BTCP een potentieel gevaarlijke stof is en dat het gebruik ervan zeer zorgvuldig moet worden overwogen.

Conclusie

BTCP (Benocyclidine) is een potentieel gevaarlijke dissociatieve stof die recreatief wordt gebruikt vanwege de hallucinogene en dissociatieve effecten. Het kan leiden tot verschillende bijwerkingen, variërend van mild tot potentieel gevaarlijk, en kan leiden tot verslaving en tolerantie. Het is belangrijk om op te merken dat BTCP een illegale stof is en dat het gebruik ervan zeer zorgvuldig moet worden overwogen. Het is altijd het beste om af te zien van het gebruik van illegale stoffen en in plaats daarvan te kiezen voor veilige en legale alternatieven.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛