Wat is Buphedrone? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Buphedrone is een synthetisch stimulerend middel dat is geclassificeerd als een cathinon. Cathinonen zijn synthetische stoffen die de effecten nabootsen van de khatplant, een natuurlijk stimulerend middel dat voorkomt in Oost-Afrika en het Arabische schiereiland. Buphedrone is chemisch vergelijkbaar met andere cathinonen zoals methcathinone en mephedrone.

Buphedrone verscheen eind jaren 2000 voor het eerst op de drugsmarkt en werd populair onder recreatieve drugsgebruikers. Het wordt vaak verkocht onder straatnamen als ‘buph’, ‘bupe’ en ‘badzout’. Ondanks zijn populariteit is het medicijn niet goedgekeurd voor medisch gebruik en is het in veel landen illegaal.

In dit artikel zullen we de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van buphedron onderzoeken.

Duur:

De duur van buphedron varieert afhankelijk van de dosis en wijze van toediening. Het medicijn kan oraal worden ingenomen, gesnoven, gerookt of geïnjecteerd. Bij orale inname kan het tot een uur duren voordat buphedrone effect heeft. De effecten van het medicijn duren meestal tussen de 4 en 6 uur.

Wanneer buphedrone wordt gesnoven of gerookt, treden de effecten sneller op, meestal binnen 15-30 minuten. De effecten van het medicijn kunnen echter niet zo lang aanhouden, tussen 2-3 uur.

Dosering:

Buphedrone is een zeer krachtig medicijn en zelfs kleine doses kunnen intense effecten veroorzaken. De aanbevolen dosering van buphedrone is niet vastgesteld en er is geen veilig of therapeutisch gebruik van het medicijn.

Recreatieve gebruikers nemen doorgaans tussen de 50 en 100 mg buphedrone, terwijl zware gebruikers tot 300 mg kunnen nemen. Deze doses kunnen echter ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder toevallen, hartaanvallen en zelfs de dood.

Effecten:

Buphedrone produceert een reeks stimulerende effecten, waaronder euforie, verhoogde energie en verminderde eetlust. Gebruikers kunnen ook meer gezelligheid, spraakzaamheid en verhoogde seksuele opwinding ervaren.

Buphedrone kan echter ook verschillende negatieve effecten veroorzaken, waaronder angst, paranoia en hallucinaties. In hoge doses kan het medicijn epileptische aanvallen, ademhalingsinsufficiëntie en hartstilstand veroorzaken. Langdurig gebruik van buphedrone kan leiden tot verslaving, cognitieve stoornissen en andere ernstige gezondheidsproblemen.

Bijwerkingen:

De bijwerkingen van buphedrone kunnen variëren afhankelijk van de dosis, wijze van toediening en individuele factoren. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van het medicijn zijn:

 • Spanning
 • Agitatie
 • Paranoia
 • Hallucinaties
 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • braken
 • Verhoogde hartslag
 • Verhoogde bloeddruk
 • Zweten
 • Bevingen
 • Aanvallen
 • Ademhalingsfalen
 • Hartstilstand

Veel Gestelde Vragen:

Vraag: Is buphedrone legaal?
A: Buphedrone is in veel landen illegaal, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Vraag: Kan buphedrone verslaving veroorzaken?
A: Ja, buphedrone is zeer verslavend en kan lichamelijke en psychische afhankelijkheid veroorzaken.

Vraag: Wat moet ik doen als ik vermoed dat iemand buphedrone gebruikt?
A: Als u vermoedt dat iemand buphedrone gebruikt, is het belangrijk om onmiddellijk professionele hulp te zoeken.

Vraag: Hoe kan een overdosis buphedron worden behandeld?
A: Een overdosis buphedrone is een medisch noodgeval en onmiddellijke behandeling is essentieel. De behandeling kan ondersteunende zorg omvatten, zoals IV-vloeistoffen en zuurstoftherapie, evenals medicatie om aanvallen en andere symptomen onder controle te houden.

Vraag: Is er een veilige manier om buphedrone te gebruiken?
A: Nee, er is geen veilige manier om buphedrone te gebruiken. Het medicijn is zeer krachtig en kan ernstige bijwerkingen veroorzaken, zelfs in kleine doses.

Conclusie:

Buphedrone is een synthetisch stimulerend middel dat euforische effecten veroorzaakt, maar ook verschillende schadelijke bijwerkingen kan veroorzaken. De duur en effecten van het medicijn kunnen variëren, afhankelijk van de dosis en wijze van toediening. Er is geen veilig of therapeutisch gebruik van buphedrone en het medicijn is in veel landen illegaal. Als u of iemand die u kent worstelt met middelenmisbruik, zoek dan onmiddellijk professionele hulp.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛