Wat is butyrfentanyl? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Butyrfentanyl is een synthetisch opioïde dat de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen vanwege de hoge potentie en het potentieel voor misbruik. Hoewel het niet algemeen bekend is, is dit medicijn verantwoordelijk geweest voor een aantal sterfgevallen door overdoses en andere bijwerkingen. Het begrijpen van de effecten, duur, dosering en bijwerkingen van Butyrfentanyl is cruciaal voor iedereen die overweegt dit medicijn te gebruiken. In dit artikel geven we een uitgebreid overzicht van Butyrfentanyl, inclusief wat het is, hoe het werkt en de potentiële risico’s ervan.

Wat is Butyrfentanyl?

Butyrfentanyl is een synthetisch opioïde dat structureel vergelijkbaar is met fentanyl, een krachtig opioïde dat vaak wordt voorgeschreven voor ernstige pijn. Butyrfentanyl is echter veel krachtiger dan fentanyl en is niet goedgekeurd voor medisch gebruik. Het wordt vaak op de zwarte markt verkocht als een designerdrug en wordt soms ‘roze heroïne’ of ‘butyrylfentanyl’ genoemd.

Butyrfentanyl werkt door zich te binden aan de mu-opioïde receptoren in de hersenen, die verantwoordelijk zijn voor het opwekken van gevoelens van pijnverlichting en euforie. Deze binding leidt ook tot een aantal potentieel gevaarlijke bijwerkingen, waaronder ademhalingsdepressie, sedatie en coma.

Duur van Butyrfentanyl:

De duur van Butyrfentanyl kan variëren, afhankelijk van het individu en de wijze van toediening. Bij orale inname kunnen de effecten van Butyrfentabyl tot zes uur aanhouden. Wanneer het medicijn echter wordt geïnjecteerd of gesnoven, kunnen de effecten veel intenser zijn en tot 12 uur aanhouden.

Dosering van Butyrfentanyl:

De dosering van Butyrfentanyl is uiterst belangrijk, omdat zelfs kleine hoeveelheden van dit medicijn dodelijk kunnen zijn. De aanbevolen dosering voor Butyrfentanyl is niet vastgesteld, aangezien het geneesmiddel niet is goedgekeurd voor medisch gebruik. Rapporten suggereren echter dat zelfs een paar milligram van dit medicijn dodelijk kan zijn.

Effecten van Butyrfentanyl:

De effecten van Butyrfentanyl zijn vergelijkbaar met die van andere opioïden, maar zijn veel krachtiger. Deze effecten kunnen zijn:

 • Euforie
 • Pijnstilling
 • Sedatie
 • Ademhalingsdepressie
 • Coma
 • Dood

Het risico op een overdosis is extreem hoog met Butyrfentanyl, en zelfs kleine hoeveelheden van het geneesmiddel kunnen dodelijk zijn. Het is belangrijk op te merken dat de effecten van Butyrfentanyl kunnen variëren, afhankelijk van het individu, de dosering en de wijze van toediening.

Bijwerkingen van Butyrfentanyl:

De bijwerkingen van Butyrfentanyl zijn vergelijkbaar met die van andere opioïden, maar zijn veel intenser. Deze bijwerkingen kunnen zijn:

 • Ademhalingsdepressie
 • Sedatie
 • Verwarring
 • Misselijkheid en overgeven
 • Constipatie
 • Jeuk
 • Zweten
 • Verminderd libido

Veel Gestelde Vragen:

Vraag: Is Butyrfentanyl legaal?
A: Butyrfentabyl is niet goedgekeurd voor medisch gebruik en is in veel landen, waaronder de Verenigde Staten, illegaal.

Vraag: Kan Butyrfentanyl worden voorgeschreven door een arts?
A: Nee, Butyrfentabyl is niet goedgekeurd voor medisch gebruik en wordt niet voorgeschreven door artsen.

Vraag: Wat is het risico van een overdosis met Butyrfentanyl?
A: Het risico op een overdosis met Butyrfentabyl is extreem hoog, zelfs met kleine hoeveelheden van het geneesmiddel. Overdosering kan leiden tot ademhalingsdepressie, coma en overlijden.

Vraag: Wat zijn de tekenen van een overdosis Butyrfentanyl?
A: Tekenen van een overdosis Butyrfentabyl kunnen zijn: extreme sedatie, ademhalingsdepressie, gelokaliseerde pupillen en blauwe lippen of nagels.

Vraag: Kan Butyrfentanyl worden opgespoord in drugstests?
A: Ja, butyrfentabyl kan worden opgespoord in drugstests, maar het is mogelijk niet opgenomen in standaard drugsonderzoeken.

Vraag: Is Butyrfentanyl verslavend?
A: Ja, Butyrfentabyl is zeer verslavend en kan leiden tot lichamelijke afhankelijkheid.

Conclusie:

Kortom, Butyrfentabyl is een zeer krachtige en potentieel gevaarlijke synthetische opioïde die niet is goedgekeurd voor medisch gebruik. Het begrijpen van de effecten, duur, dosering en bijwerkingen van dit medicijn is cruciaal voor iedereen die overweegt het te gebruiken. Het risico op overdosering en andere bijwerkingen is extreem hoog bij Butyrfentabyl, en zelfs kleine hoeveelheden van het geneesmiddel kunnen dodelijk zijn. Het is belangrijk om hulp te zoeken als u of iemand die u kent kampt met een verslaving aan opioïden of andere middelen. Behandeling is beschikbaar en kan mensen helpen hun verslaving te overwinnen en de controle over hun leven terug te krijgen.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛