Your Cart

Wat is Calea ternifolia (Calea zacatechichi)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Calea ternifolia, ook bekend als Calea zacatechichi, is een plant die vooral voorkomt in Mexico en Midden-Amerika. De plant wordt al eeuwenlang gebruikt door de inheemse bevolking vanwege de vermeende geneeskrachtige en hallucinogene eigenschappen. In dit artikel gaan we dieper in op wat Calea ternifolia precies is, hoe het gebruikt kan worden en welke effecten het kan hebben.

Wat is Calea ternifolia?

Calea ternifolia is een plant uit de familie van de Asteraceae, die voornamelijk groeit in Mexico en Midden-Amerika. De plant heeft verschillende namen, waaronder Calea zacatechichi, bittergras en droomkruid. De bladeren van de plant worden gebruikt voor hun vermeende geneeskrachtige en hallucinogene eigenschappen.

Dosering van Calea ternifolia

Er zijn verschillende manieren om Calea ternifolia te gebruiken, zoals thee, tinctuur of roken. De dosering kan echter sterk variëren, afhankelijk van de manier van gebruik en de persoonlijke gevoeligheid. Over het algemeen wordt aangeraden om met een lage dosering te beginnen en deze langzaam op te bouwen om de effecten te beoordelen.

Effecten van Calea ternifolia

De effecten van Calea ternifolia kunnen sterk verschillen per persoon en dosering. Sommige gebruikers melden dat het hen helpt bij het onthouden van dromen en het verbeteren van de luciditeit van hun dromen. Anderen melden echter ook dat het kan leiden tot misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van Calea ternifolia en de dosering langzaam op te bouwen.

Bijwerkingen van Calea ternifolia

Net als bij andere hallucinogene middelen kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Calea ternifolia. Sommige gebruikers melden misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid. Langdurig en overmatig gebruik kan leiden tot ernstigere bijwerkingen, zoals angst, depressie en psychose. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van Calea ternifolia en altijd de dosering en aanbevolen gebruikswijze te volgen.

FAQs

Q: Is Calea ternifolia legaal? A: Calea ternifolia is in de meeste landen legaal, maar het is belangrijk om de lokale wetgeving te raadplegen voordat je het gebruikt.

Q: Hoe lang duurt het voordat de effecten van Calea ternifolia optreden? A: De effecten van Calea ternifolia kunnen varieren

Afhankelijk van de manier van gebruik kan het enkele minuten tot enkele uren duren voordat de effecten optreden. Bij het roken is het effect doorgaans sneller voelbaar dan bij het drinken van thee.

Q: Kan ik Calea ternifolia gebruiken om lucide dromen te krijgen? A: Sommige gebruikers melden dat Calea ternifolia kan helpen bij het krijgen van lucide dromen. Dit zijn dromen waarin je je bewust bent dat je droomt en daardoor actief kunt deelnemen aan de droomwereld. Echter, de ervaringen hiermee verschillen per persoon en het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van Calea ternifolia.

Conclusie

Calea ternifolia is een plant die al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege de vermeende geneeskrachtige en hallucinogene eigenschappen. De dosering en effecten kunnen sterk verschillen per persoon en manier van gebruik. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van Calea ternifolia en altijd de aanbevolen dosering en gebruikswijze te volgen om eventuele bijwerkingen te voorkomen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts voordat je Calea ternifolia gebruikt.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto