Your Cart

Wat is Cathine? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Cathine is een van nature voorkomende alkaloïde die voorkomt in de khatplant, die inheems is in Oost-Afrika en het Arabische schiereiland. Dit medicijn is een stimulerend middel voor het centrale zenuwstelsel dat vaak wordt gebruikt als recreatief medicijn en als supplement voor gewichtsverlies. Cathine is vergelijkbaar met andere stimulerende middelen, zoals amfetaminen en cocaïne, wat betreft de effecten op het lichaam.

In dit artikel zullen we onderzoeken wat Cathine is, hoe het werkt, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen. We zullen ook enkele veelgestelde vragen over dit medicijn beantwoorden om u te helpen de potentiële risico’s en voordelen ervan beter te begrijpen.

Wat is Cathine?

Cathine, ook bekend als norpseudo-efedrine, is een stimulerend middel dat chemisch vergelijkbaar is met efedrine en amfetamine. Het komt van nature voor in de bladeren van de khatplant (Catha edulis), die in veel delen van Afrika en het Arabische schiereiland vaak wordt gekauwd vanwege de stimulerende effecten.

Cathine is geclassificeerd als een Schedule IV-gereguleerde stof in de Verenigde Staten, wat betekent dat het een lager potentieel voor misbruik en afhankelijkheid heeft dan andere stimulerende middelen zoals amfetaminen en cocaïne.

Hoe werkt Cathine?

Cathine werkt door de afgifte van dopamine en noradrenaline in de hersenen te verhogen. Deze neurotransmitters zijn onder andere verantwoordelijk voor het reguleren van stemming, aandacht en alertheid.

Cathine stimuleert ook het sympathische zenuwstelsel, dat de hartslag, bloeddruk en ademhaling verhoogt. Dit kan gevoelens van euforie, verhoogde energie en verminderde eetlust veroorzaken.

Duur van Cathine

De duur van de effecten van Cathine hangt af van verschillende factoren, waaronder de dosis, de wijze van toediening en het metabolisme van het individu. Doorgaans kunnen de effecten van Cathine 4-6 uur aanhouden bij orale inname.

Dosering van Cathine

De aanbevolen dosering van Cathine varieert afhankelijk van het beoogde gebruik. Voor gewichtsverlies is de gebruikelijke dosis 25-50 mg per dag, verdeeld over doses. Sommige mensen kunnen echter hogere doses nemen om een sterker stimulerend effect te bereiken.

Bij recreatief gebruik wordt Cathine vaak in hogere doses ingenomen, variërend van 100-300 mg per dag. Het gebruik van hoge doses Cathine kan echter het risico op bijwerkingen verhogen en moet worden vermeden.

Effecten van Cathine

Cathine heeft verschillende mogelijke effecten op het lichaam, waaronder:

 • Meer energie en alertheid
 • Verbeterde stemming en gevoel van welzijn
 • Verminderde eetlust en gewichtsverlies
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk
 • Verwijde pupillen
 • Zweten
 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid

Bijwerkingen van Cathine

Cathine kan ook verschillende mogelijke bijwerkingen hebben, waaronder:

 • Angst en rusteloosheid
 • Misselijkheid en overgeven
 • Hartkloppingen en hartritmestoornissen
 • Agitatie en paranoia
 • Hallucinaties en wanen
 • Aanvallen
 • Beroerte of hartaanval
 • Verslaving en afhankelijkheid

Het is belangrijk op te merken dat het risico op deze bijwerkingen toeneemt met hogere doses Cathine of langdurig gebruik.

Veelgestelde vragen:

V. Kan Cathine verslaving veroorzaken?
A. Ja, Cathine heeft een potentieel voor verslaving en afhankelijkheid, vooral bij langdurig gebruik of hogere doses.

V. Is Cathine legaal?
A. Cathine is een Schedule IV-gereguleerde stof in Nederland, wat betekent dat het legaal is op recept en minder kans heeft op misbruik en afhankelijkheid in vergelijking met andere stimulerende middelen.

V. Kan Cathine worden gebruikt om af te vallen?
A. Ja, Cathine wordt soms gebruikt als supplement voor gewichtsverlies vanwege de eetlustremmende en metabole effecten. Het is echter belangrijk om het te gebruiken onder begeleiding van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg en de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

V. Is Cathine veilig in gebruik?
A. Cathine kan veilig zijn bij gebruik onder begeleiding van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg en binnen de aanbevolen dosering. Het innemen van hoge doses of langdurig gebruik kan echter het risico op bijwerkingen en afhankelijkheid vergroten.

Conclusie:

Cathine is een van nature voorkomend stimulerend middel dat wordt aangetroffen in de qat-plant, die vaak wordt gebruikt vanwege zijn euforische en gewichtsverlieseffecten. Hoewel het een lager potentieel voor misbruik en afhankelijkheid heeft dan andere stimulerende middelen, brengt het nog steeds risico’s en bijwerkingen met zich mee waarmee vóór gebruik rekening moet worden gehouden.

Het is belangrijk om Cathine alleen te gebruiken onder begeleiding van een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Als u bijwerkingen ervaart of als u zich zorgen maakt over het gebruik van Cathine, dient u onmiddellijk medisch advies in te winnen.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto