Wat is Changa? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Changa is een psychoactieve drug die steeds populairder wordt in Nederland. Het is een mengsel van DMT, een krachtige hallucinogene stof, en een MAO-remmer, die de werking van DMT versterkt. Changa wordt vaak gerookt of verdampt en kan intense visuele en geestverruimende ervaringen teweegbrengen. In dit artikel gaan we dieper in op wat Changa is, hoe het werkt, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Changa?

Changa is een krachtige hallucinogene drug die bestaat uit een mix van DMT (dimethyltryptamine) en een MAO-remmer. De MAO-remmer voorkomt dat DMT wordt afgebroken door de enzymen in je lichaam, waardoor de werking van DMT versterkt wordt en langer aanhoudt. De drug werd voor het eerst ontwikkeld in de jaren ’90 in Zuid-Amerika, en is sindsdien steeds populairder geworden.

Hoe werkt Changa?

Changa werkt op dezelfde manier als DMT, door de serotonine-receptoren in je hersenen te stimuleren. Dit kan intense gevoelens van euforie, verbondenheid en visuele hallucinaties teweegbrengen. De MAO-remmer zorgt ervoor dat DMT niet wordt afgebroken voordat het je hersenen bereikt, wat de werking van de drug versterkt en verlengt.

Duur en dosering

De duur van Changa varieert afhankelijk van de dosering en de manier van inname. Over het algemeen duurt de trip ongeveer 15-30 minuten, maar dit kan oplopen tot een uur bij hogere doseringen. De dosering varieert ook afhankelijk van de persoon en de gewenste intensiteit van de trip. Het wordt aanbevolen om met een lage dosering te beginnen en deze langzaam op te bouwen om overweldigende ervaringen te voorkomen.

Effecten van Changa

De effecten van Changa kunnen zeer intens zijn en variëren afhankelijk van de dosering en de persoon. Enkele van de mogelijke effecten zijn:

 • Visuele hallucinaties, zoals het zien van patronen, kleuren en geometrische vormen
 • Gevoelens van euforie, verbondenheid en universele liefde
 • Veranderingen in de waarneming van tijd en ruimte
 • Verminderde angst en verhoogde creativiteit
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk

Bijwerkingen van Changa

Hoewel Changa over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er wel enkele mogelijke bijwerkingen, waaronder:

 • Misselijkheid en braken
 • Duizeligheid en desoriëntatie
 • de hartslag en bloeddruk
 • Angst en paranoia
 • Bad trips, die kunnen leiden tot paniekaanvallen en verwarring

Het is belangrijk om te benadrukken dat Changa een zeer krachtige drug is en dat het gebruik ervan risico’s met zich meebrengt. Het is dan ook sterk afgeraden om de drug te gebruiken zonder toezicht van een ervaren gebruiker of professional.

FAQ’s

 1. Is Changa legaal?

Changa is momenteel niet gereguleerd in Nederland, waardoor het legaal is om te bezitten en te gebruiken. Echter, de drug valt onder de Opiumwet en kan als illegaal worden beschouwd indien het met de intentie van verkoop of distributie wordt geproduceerd.

 1. Is Changa verslavend?

Er is momenteel weinig bekend over de verslavende eigenschappen van Changa. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van psychoactieve drugs altijd een risico op verslaving met zich meebrengt.

 1. Kan Changa worden gecombineerd met andere drugs?

Het wordt sterk afgeraden om Changa te combineren met andere drugs, aangezien de interacties tussen verschillende drugs onvoorspelbaar kunnen zijn en ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken.

Conclusie

Changa is een krachtige psychoactieve drug die potentieel intense visuele en geestverruimende ervaringen kan teweegbrengen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van Changa risico’s met zich meebrengt, waaronder mogelijke bijwerkingen en het risico op bad trips. Gebruik van deze drug moet dan ook alleen worden overwogen na grondig onderzoek en onder begeleiding van een ervaren gebruiker of professional.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛