Your Cart

Wat is Cinolazepam? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Cinolazepam is een geneesmiddel dat behoort tot de groep benzodiazepinen. Het wordt gebruikt als anxiolyticum en hypnoticum voor de behandeling van angststoornissen en slapeloosheid. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over Cinolazepam, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Duur van Cinolazepam:

De duur van Cinolazepam verschilt van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, gewicht, leverfunctie en andere medicijnen die worden ingenomen. Over het algemeen heeft Cinolazepam een halfwaardetijd van ongeveer 30 uur. Dit betekent dat het medicijn na 30 uur voor de helft is afgebroken in het lichaam. Na ongeveer 150 uur is het medicijn volledig uit het lichaam verdwenen.

Dosering van Cinolazepam:

De dosering van Cinolazepam is afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, gewicht, leverfunctie en andere medicijnen die worden ingenomen. De gebruikelijke dosering voor volwassenen is 1 tot 2 mg per dag. De maximale dagelijkse dosis is 4 mg. Het wordt aanbevolen om Cinolazepam niet langer dan 2 tot 4 weken te gebruiken, omdat het anders verslavend kan zijn.

Effecten van Cinolazepam:

Cinolazepam heeft een aantal effecten op het lichaam, waaronder:

 • Vermindering van angstgevoelens
 • Vermindering van spierspanning
 • Verhoogde slaapduur
 • Verlichting van slapeloosheid

Bijwerkingen van Cinolazepam:

Cinolazepam kan ook bijwerkingen hebben, waaronder:

 • Duizeligheid
 • Vermoeidheid
 • Verminderde coördinatie
 • Geheugenverlies
 • Vertraagde reacties
 • Slaperigheid overdag

Het is belangrijk om een arts te raadplegen als deze bijwerkingen optreden of verergeren.

Veelgestelde vragen:

 1. Is Cinolazepam verslavend?

Ja, Cinolazepam kan verslavend zijn als het langer dan 2 tot 4 weken wordt gebruikt.

 1. Kan ik Cinolazepam gebruiken als ik zwanger ben?

Nee, Cinolazepam wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.

 1. Mag ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Cinolazepam?

Nee, het wordt niet aanbevolen om alcohol te drinken tijdens het gebruik van Cinolazepam, omdat het de bijwerkingen kan verergeren.

Conclusie:

Cinolazepam is een effectief medicijn voor de behandeling van angststoornissen en slapeloosheid. Het is echter belangrijk om het niet langer dan 2 tot 4 weken te gebruiken, omdat het anders verslavend kan zijn. De dosering van Cinolazepam moet altijd worden bepaald door een arts en mag nooit worden overschreden. Als er bijwerkingen optreden, is het belangrijk om een arts te raadplegen.

In het algemeen is het belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van medicijnen en alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts. Dit geldt vooral voor medicijnen zoals Cinolazepam, die verslavend kunnen zijn en bijwerkingen kunnen hebben. Raadpleeg daarom altijd een arts als er vragen of zorgen zijn over het gebruik van medicijnen.

Als u meer informatie nodig heeft over Cinolazepam, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Zij kunnen u meer informatie geven over de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van dit medicijn. Onthoud dat het belangrijk is om medicijnen op de juiste manier te gebruiken en dat het altijd beter is om op safe te spelen als het gaat om uw gezondheid.

Kortom, Cinolazepam is een effectief medicijn voor de behandeling van angststoornissen en slapeloosheid, maar het moet met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt vanwege de mogelijke verslavende eigenschappen en bijwerkingen. Raadpleeg altijd een arts voordat u dit medicijn gebruikt en volg de voorgeschreven doseringen nauwkeurig op.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto