Your Cart

Wat is Clonazepam (Klonopin)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Clonazepam, ook wel bekend als Klonopin, is een medicijn dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van verschillende aandoeningen. Het behoort tot de groep benzodiazepinen, een klasse van medicijnen die wordt gebruikt om angst, slapeloosheid en epileptische aanvallen te behandelen. Clonazepam werkt door de activiteit van de neurotransmitter GABA in de hersenen te versterken, wat resulteert in een kalmerend en ontspannend effect.

In dit artikel zullen we kijken naar de duur, dosering, effecten en bijwerkingen van Clonazepam (Klonopin).

Dosering:

De dosering van Clonazepam (Klonopin) varieert afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld. Het wordt meestal voorgeschreven in tabletvorm en kan worden ingenomen met of zonder voedsel.

Voor de behandeling van paniekstoornissen is de aanbevolen startdosering 0,25 mg tweemaal daags. Deze dosis kan worden verhoogd met tussenpozen van drie dagen tot een maximum van 4 mg per dag.

Voor de behandeling van epileptische aanvallen is de aanbevolen startdosering 0,5 mg driemaal daags. Deze dosis kan worden verhoogd met tussenpozen van drie dagen tot een maximum van 20 mg per dag.

Effecten:

Clonazepam (Klonopin) heeft een aantal effecten op het lichaam en de geest. Het belangrijkste effect is het verminderen van angst en spanning. Het medicijn kan ook helpen bij het behandelen van slapeloosheid en epileptische aanvallen.

Bijwerkingen:

Net als alle medicijnen heeft Clonazepam (Klonopin) bijwerkingen. Deze kunnen variëren afhankelijk van de dosering en de duur van het gebruik. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Slaperigheid
 • Vermoeidheid
 • Duizeligheid
 • Spierzwakte
 • Problemen met coördinatie

Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Veranderingen in eetlust
 • Misselijkheid
 • Verstopping
 • Wazig zicht
 • Geheugenproblemen

Als u een van deze bijwerkingen ervaart, neem dan contact op met uw arts.

FAQs:

 1. Hoe lang duurt het voordat Clonazepam (Klonopin) begint te werken? Het medicijn begint binnen 30-60 minuten te werken en de effecten duren ongeveer 6-8 uur.

 2. Kan Clonazepam (Klonopin) verslavend zijn? Ja, Clonazepam (Klonopin) kan verslavend zijn bij langdurig gebruik.

 1. Wat gebeurt er als ik een dosis Clonazepam (Klonopin) mis? Als u een dosis mist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis dan over en ga verder met uw normale doseringsschema.

 2. Kan ik alcohol drinken terwijl ik Clonazepam (Klonopin) gebruik? Nee, het wordt niet aanbevolen om alcohol te drinken tijdens het gebruik van Clonazepam (Klonopin) omdat het de bijwerkingen kan verergeren en het risico op verslaving kan vergroten.

 3. Kan ik autorijden terwijl ik Clonazepam (Klonopin) gebruik? Het wordt niet aanbevolen om te autorijden of machines te bedienen tijdens het gebruik van Clonazepam (Klonopin) omdat het slaperigheid en duizeligheid kan veroorzaken.

Conclusie:

Clonazepam (Klonopin) is een medicijn dat wordt gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder angst, slapeloosheid en epileptische aanvallen. Het medicijn werkt door de activiteit van de neurotransmitter GABA in de hersenen te versterken, wat resulteert in een kalmerend en ontspannend effect.

De dosering van Clonazepam (Klonopin) varieert afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld en het kan verschillende bijwerkingen hebben, zoals slaperigheid, duizeligheid en spierzwakte. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen bij het gebruik van Clonazepam (Klonopin) en eventuele bijwerkingen te melden.

Als u Clonazepam (Klonopin) gebruikt, is het belangrijk om te vermijden dat u alcohol drinkt en machines bedient. Als u vragen heeft over het gebruik van Clonazepam (Klonopin), neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto