Wat is Clonazolam? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Clonazolam is een benzodiazepine die chemisch verwant is aan andere populaire kalmeringsmiddelen zoals Valium en Xanax. Het wordt vaak gebruikt als een kalmerend middel en wordt vaak gekocht op het internet als onderdeel van de opkomende “research chemicals” markt. In dit artikel zullen we kijken naar de dosering, effecten, duur en bijwerkingen van Clonazolam.

Wat is Clonazolam?

Clonazolam is een krachtige benzodiazepine die werkt door het verhogen van de activiteit van de neurotransmitter GABA in de hersenen. Dit resulteert in een kalmerende werking op het lichaam en kan helpen bij het verlichten van angst, slapeloosheid en andere symptomen van stress.

Dosering:

Het is belangrijk om de juiste dosering van Clonazolam te nemen, omdat het een zeer krachtig kalmerend middel is. De aanbevolen dosering ligt tussen 0,125 en 0,5 milligram. Het wordt afgeraden om meer dan 1 milligram per dag te gebruiken, omdat hogere doses leiden tot meer bijwerkingen.

Effecten:

Clonazolam heeft een aantal effecten die het kan veroorzaken. De meest voorkomende effecten zijn onder andere een gevoel van kalmte en ontspanning, slaperigheid en een afname van angstgevoelens. Andere effecten zijn:

 • Verlies van coördinatie
 • Geheugenverlies
 • Verwardheid
 • Verminderde ademhaling
 • Duizeligheid

Duur:

De duur van de effecten van Clonazolam varieert van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren, zoals de dosering en individuele tolerantie. Over het algemeen kunnen de effecten van Clonazolam tussen de 6 en 10 uur aanhouden.

Bijwerkingen:

Het gebruik van Clonazolam kan leiden tot verschillende bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn onder andere:

 • Slaperigheid
 • Duizeligheid
 • Verwarring
 • Vermoeidheid
 • Verlies van coördinatie

Het is belangrijk om een ​​arts te raadplegen als u bijwerkingen ervaart tijdens het gebruik van Clonazolam.

FAQs:

 1. Is Clonazolam legaal? Clonazolam is niet legaal in veel landen, waaronder Nederland en België. Het wordt vaak verkocht op de “research chemicals” markt, die niet gereguleerd is.

 2. Kan Clonazolam verslavend zijn? Ja, Clonazolam kan verslavend zijn bij langdurig gebruik. Het wordt aanbevolen om het niet langer dan 2 weken te gebruiken.

 1. Hoe moet ik Clonazolam gebruiken? Clonazolam moet alleen worden gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. Als u het zonder recept gebruikt, is het belangrijk om de juiste dosering te volgen en het niet langer dan 2 weken te gebruiken.

 2. Kan Clonazolam gevaarlijk zijn? Ja, Clonazolam kan gevaarlijk zijn als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Hogere doses kunnen leiden tot ernstige bijwerkingen, waaronder ademhalingsproblemen en coma.

 3. Kan ik Clonazolam gebruiken als ik zwanger ben? Nee, Clonazolam mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, omdat het schadelijk kan zijn voor de ontwikkeling van de foetus.

Conclusie:

Clonazolam is een krachtige benzodiazepine die vaak wordt gebruikt als een kalmerend middel. Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en het niet langer dan 2 weken te gebruiken om verslaving en bijwerkingen te voorkomen. Als u bijwerkingen ervaart, is het belangrijk om een ​​arts te raadplegen. Gebruik het niet tijdens de zwangerschap en overleg met uw arts als u het wilt gebruiken voor medische doeleinden. Onthoud dat het gebruik van Clonazolam illegaal kan zijn in sommige landen, waaronder Nederland en België.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛