Wat is Cyclazodone? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Cyclazodone is een noötropicum dat oorspronkelijk werd ontwikkeld als stimulans. Het werd voor het eerst gesynthetiseerd in de jaren 70 en werd gebruikt in klinische studies voor de behandeling van aandachtsstoornissen en vermoeidheid. Tegenwoordig wordt Cyclazodone voornamelijk gebruikt als een noötropicum om cognitieve functies te verbeteren en mentale vermoeidheid te verminderen. In dit artikel lees je alles over Cyclazodone, inclusief de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Cyclazodone?

Cyclazodone is een synthetische stof die behoort tot de familie van noötropica. Noötropica zijn stoffen die de cognitieve functies van de hersenen verbeteren, zoals geheugen, aandacht, concentratie en creativiteit. Cyclazodone wordt ook gebruikt als een stimulans, omdat het de alertheid en de energie kan verhogen.

Duur van Cyclazodone

De duur van Cyclazodone varieert afhankelijk van de dosering en de individuele gevoeligheid. Over het algemeen duurt de werking van Cyclazodone tussen de 6 en 8 uur. Sommige gebruikers hebben echter gemeld dat ze nog enkele uren na de piek van de effecten alert blijven.

Dosering van Cyclazodone

De juiste dosering van Cyclazodone kan variëren afhankelijk van het individu. Het wordt aanbevolen om te beginnen met een lage dosis van 10-20 mg en deze geleidelijk te verhogen tot een maximaal dagelijks gebruik van 100 mg. Het is belangrijk om de dosering niet te overschrijden, omdat dit de kans op bijwerkingen kan vergroten.

Effecten van Cyclazodone

Cyclazodone kan verschillende effecten hebben, waaronder:

 • Verbeterde cognitieve functies, zoals geheugen, aandacht en concentratie
 • Verhoogde energie en alertheid
 • Verminderde vermoeidheid
 • Verhoogde motivatie en productiviteit

Bijwerkingen van Cyclazodone

Hoewel Cyclazodone als relatief veilig wordt beschouwd, kunnen sommige gebruikers bijwerkingen ervaren, waaronder:

 • Hoofdpijn
 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Slapeloosheid
 • Verhoogde hartslag en bloeddruk

Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat je Cyclazodone gebruikt, vooral als je al medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt.

Veelgestelde vragen over Cyclazodone

 1. Is Cyclazodone legaal? Ja, Cyclazodone is momenteel legaal om te bezitten en te gebruiken in veel landen, waaronder Nederland. Het wordt echter niet aanbevolen om het zonder toestemming van een arts te gebruiken.

 2. Hoe lang duurt het voordat Cyclazodone begint te werken? Cyclazodone begint meestal binnen 30-60 minuten na inname te werken.

 3. Kan Cyclazodone verslavend zijn? Hoewel er momenteel geen bewijs is dat Cyclazodone verslavend is, kan het wel leiden tot tolerantie en afhankelijkheid bij langdurig gebruik. Het wordt aanbevolen om de dosering niet te overschrijden en het niet te vaak te gebruiken.

Conclusie

Cyclazodone is een synthetische stof die wordt gebruikt als noötropicum en stimulans. Het kan de cognitieve functies van de hersenen verbeteren, zoals geheugen, aandacht en concentratie, evenals vermoeidheid verminderen en de alertheid verhogen. Hoewel Cyclazodone als relatief veilig wordt beschouwd, kunnen sommige gebruikers bijwerkingen ervaren. Het is belangrijk om een arts te raadplegen voordat je Cyclazodone gebruikt en de dosering niet te overschrijden.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛