Your Cart

Wat is Deschloroclotizolam? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Deschloroclotizolam is een triazolobenzodiazepine die wordt gebruikt als een kalmerend middel. Het heeft een vergelijkbaar effect op het lichaam als andere benzodiazepinen, maar heeft een veel sterker effect op de hersenen. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van angststoornissen, slapeloosheid en andere psychische aandoeningen.

In deze gids zullen we kijken naar wat Deschloroclotizolam is, hoe het werkt, de dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is Deschloroclotizolam?

Deschloroclotizolam is een synthetisch middel dat behoort tot de triazolobenzodiazepine-klasse van medicijnen. Het is een geavanceerde vorm van benzodiazepine en wordt gebruikt als kalmerend middel voor de behandeling van angst en slapeloosheid.

Het middel heeft een vergelijkbare werking als andere benzodiazepinen, maar heeft een veel sterkere werking op de hersenen. Het heeft een langere werkingsduur en een hogere potentiële tolerantie en verslaving dan andere benzodiazepinen.

Hoe werkt Deschloroclotizolam?

Deschloroclotizolam werkt door het versterken van de werking van GABA in de hersenen. GABA is een neurotransmitter die helpt bij het verminderen van de activiteit van de hersenen en zenuwstelsel. Door de werking van GABA te versterken, kan Deschloroclotizolam angst en slapeloosheid verminderen.

Dosering van Deschloroclotizolam

Deschloroclotizolam moet alleen worden gebruikt zoals voorgeschreven door een arts. De dosering kan variëren afhankelijk van de individuele patiënt en de aandoening die wordt behandeld.

Het is belangrijk om de dosering niet te verhogen zonder toestemming van een arts, omdat dit kan leiden tot bijwerkingen en zelfs overdosering.

De aanbevolen dosering van Deschloroclotizolam voor volwassenen is meestal 0,5-1 milligram per dag, maar kan variëren afhankelijk van de individuele patiënt en de aandoening die wordt behandeld.

Effecten van Deschloroclotizolam

Deschloroclotizolam kan verschillende effecten hebben, afhankelijk van de dosering en de individuele reactie van de patiënt. Sommige van de meest voorkomende effecten van Deschloroclotizolam zijn:

 • Vermindering van angst en spanning
 • Verhoogde ontspanning en slaperigheid
 • Verminderde coördinatie en balans
 • Vertraagde reactietijd en verminderde cognitieve functie

Bijwerkingen van Deschloroclotizolam

Net als andere benzodiazepinen kan Deschloroclotizolam bijwerkingen hebben, vooral bij hogere doseringen of langdurig gebruik. Sommige van de meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Duizeligheid en slaperigheid
 • Verlies van coördinatie en balans
 • Verminderde cognitieve functie en geheugenproblemen
 • Hoofdpijn en misselijkheid
 • Vertraagde reactietijd
 • Verminderde ademhaling bij hoge doses

Het is belangrijk om de dosering van Deschloroclotizolam te beperken en alleen te gebruiken zoals voorgeschreven om het risico op bijwerkingen te verminderen.

FAQ’s over Deschloroclotizolam

 1. Is Deschloroclotizolam legaal?

Deschloroclotizolam is in veel landen niet goedgekeurd voor medisch gebruik en is illegaal om te kopen, verkopen of bezitten. In sommige landen kan het echter legaal zijn voor onderzoeksdoeleinden.

 1. Kan Deschloroclotizolam verslavend zijn?

Ja, Deschloroclotizolam kan verslavend zijn vanwege de verhoogde potentie en langere werkingsduur. Het wordt aanbevolen om de dosering te beperken en alleen te gebruiken zoals voorgeschreven om het risico op verslaving te verminderen.

 1. Hoe lang blijft Deschloroclotizolam in het systeem?

Deschloroclotizolam kan tot 16 uur in het systeem blijven, afhankelijk van de dosering en individuele reactie van de patiënt.

Conclusie

Deschloroclotizolam is een krachtig kalmerend middel dat wordt gebruikt voor de behandeling van angst en slapeloosheid. Het werkt door het versterken van de werking van GABA in de hersenen en heeft een vergelijkbaar effect als andere benzodiazepinen, maar met een hogere potentie en langere werkingsduur.

Het is belangrijk om de dosering van Deschloroclotizolam te beperken en alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts om het risico op bijwerkingen en verslaving te verminderen. Als u vragen heeft over Deschloroclotizolam, neem dan contact op met uw arts of apotheker voor meer informatie.

Free Worldwide shipping

On all orders above €50

Anonymous Shipping

Discreet Packaging

Laboratory Tested

XTRAVitamines guarantees its products.

100% Secure Checkout

iDEAL / Bank Transfer / Crypto