Wat is desomorfine (Krokodil)? Duur, dosering, effecten, bijwerkingen

Desomorfine, ook bekend als Krokodil, is een synthetische opioïde die in de jaren dertig voor het eerst werd ontwikkeld als pijnstiller. Het wordt echter niet medisch gebruikt vanwege de zeer verslavende en gevaarlijke aard ervan. Krokodil staat bekend om zijn destructieve effecten op het lichaam, die kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs de dood. In dit artikel zullen we onderzoeken wat Desomorfine (Krokodil) is, de duur, dosering, effecten en bijwerkingen.

Wat is desomorfine (Krokodil)?

Desomorfine, algemeen bekend als Krokodil, is een synthetisch opioïde dat is gemaakt van codeïne, een opioïde medicijn op recept. Krokodil is zeer verslavend en wordt de “vleesetende drug” genoemd vanwege de ernstige schade die het kan veroorzaken aan de huid en weefsels. Het wordt meestal rechtstreeks in de aderen, spieren of onder de huid geïnjecteerd en kan goedkoop en gemakkelijk worden geproduceerd met huishoudelijke chemicaliën.

Duur van desomorfine (Krokodil)

De effecten van Krokodil houden doorgaans ongeveer 90 minuten tot twee uur aan. De duur van de effecten kan echter variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid ingenomen geneesmiddel, de wijze van toediening en de individuele tolerantie voor het geneesmiddel.

Dosering van desomorfine (krokodil)

Er is geen veilige of aanbevolen dosering voor Krokodil, omdat het niet is goedgekeurd voor medisch gebruik. Het medicijn wordt meestal gemaakt door codeïne te mengen met chemicaliën zoals zoutzuur, rode fosfor en benzine, die kunnen variëren in potentie en zuiverheid. Dit maakt het onmogelijk om te weten hoeveel van het medicijn iemand daadwerkelijk gebruikt, wat het risico op een overdosis en andere gezondheidscomplicaties verhoogt.

Effecten van desomorfine (Krokodil)

Krokodil heeft een scala aan fysieke en psychologische effecten die zeer schadelijk kunnen zijn voor het lichaam. Enkele van de meest voorkomende effecten van het gebruik van Krokodil zijn:

 • Extreme pijn en zwelling op de injectieplaats
  Huid- en weefselbeschadiging, waaronder littekens en gangreen
 • Ademhalingsproblemen
  Door bloed overgedragen infecties, zoals HIV en hepatitis C
 • Orgaanbeschadiging, waaronder lever- en nierfalen
 • Verslaving en afhankelijkheid

Naast de fysieke effecten kan Krokodil ook ernstige psychologische effecten hebben, waaronder depressie, angst en paranoia.

Bijwerkingen van Desomorfine (Krokodil)

Het gebruik van Krokodil kan een reeks bijwerkingen hebben, die zowel op korte als op lange termijn kunnen zijn. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van het gebruik van Krokodil zijn:

 • Misselijkheid en overgeven
 • Diarree en maagkrampen
 • Duizeligheid en verwarring
 • Zweten en koude rillingen
 • Veranderingen in eetlust en gewichtsverlies
 • Slapeloosheid en slaapstoornissen
 • Spier- en botpijn

Naast deze bijwerkingen kan het gebruik van Krokodil ook leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties, zoals infecties en orgaanschade.

Veelgestelde vragen:

V. Is Krokodil legaal?
A. Nee, Krokodil is niet goedgekeurd voor medisch gebruik en is in veel landen illegaal.

V. Hoe wordt Krokodil gemaakt?
A. Krokodil wordt gemaakt door codeïne te mengen met een reeks chemicaliën, waaronder zoutzuur, rode fosfor en benzine. De resulterende substantie wordt vervolgens gekookt en in het lichaam geïnjecteerd.

V. Is Krokodil gevaarlijker dan andere opioïden?
A. Ja, Krokodil is gevaarlijker dan andere opioïden vanwege de zeer verslavende aard en de reeks gezondheidscomplicaties die het kan veroorzaken.

V. Kan het gebruik van Krokodil worden behandeld?
A. Ja, Krokodil-verslaving kan worden behandeld door middel van een reeks therapieën, waaronder gedragstherapieën en medicamenteuze behandeling.

V. Kan Krokodil blijvende schade aan het lichaam veroorzaken?
A. Ja, het gebruik van Krokodil kan permanente schade aan het lichaam veroorzaken, waaronder huid- en weefselschade, orgaanschade en zelfs de dood.

Conclusie:

Desomorfine (Krokodil) is een zeer verslavende en gevaarlijke synthetische opioïde die niet is goedgekeurd voor medisch gebruik. Het wordt meestal gemaakt door codeïne te mengen met huishoudelijke chemicaliën en kan ernstige gezondheidscomplicaties veroorzaken, waaronder huid- en weefselschade, orgaanschade en verslaving. Als jij of iemand die je kent worstelt met Krokodil-verslaving, zoek dan onmiddellijk professionele hulp. Onthoud dat er geen veilige of aanbevolen dosering is voor Krokodil en dat het gebruik ervan dodelijk kan zijn.

vergeet nooit

Aanbiedingen tot wel 50%

Meld je nu aan. Laatste kans ⌛